Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 30. 9. 2018
Líbí se mi
20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
4 porce
Ingredience
růžičková kapusta
600 g
slanina
200 g
máslo
2 lžíce

Růžičková kapusta se slaninou

madlenka
madlenka
Vloženo 30. 9. 2018
Líbí se mi
Růžičková kapusta se slaninou
20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
4 porce
Ingredience
růžičková kapusta
600 g
slanina
200 g
máslo
2 lžíce

Růžičková kapusta se slaninou

Na porci počítáme asi 150 g kapustiček a 50 g libové slaniny. Z růžiček obereme zvadlé a nejtužší listy, odkrojíme košťálek, opláchneme je vodou a okapané přepůlíme. Řeznou stranou je položíme do rozehřáté slaniny s máslem a rychle opečeme (asi 3-4 minuty). Zamícháme, obrátíme, vypneme a necháme dojít dalších pět minut pod pokličkou. Podle potřeby osolíme a můžeme zastříknout balsamicem nebo jinou studenou omáčkou. Podáváme jako menší večeři nebo i oběd s pečivem, případně bramborem. Rychle opečené kapustičky zůstanou zelené a chutnají mnohem lépe než uvařené

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 27. 7. 2019

To bude určitě dobrota

Odpovědět
konatovka
konatovka 1. 10. 2018

Také si je dělám a je to výborné. Mám to jako přílohu k masu.

Odpovědět
lemur
lemur 1. 10. 2018

Vyzkouším.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 30. 9. 2018

další dobrota - super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 580
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.