Rizoto s houbami a cuketou

Vytisknout recept
Rýži uvaříme dle návodu a dáme stranou.
Nakrájíme cibuli na malé kostičky, dáme na pánvičku na 3 lžíce sádla či oleje. Pokrájíme sušené houby, které jsme si ideálně dali namočit večer, či brzy ráno. Dáme na orestovanou cibulku, zamícháme a pozvolna dusíme.
Omyjeme cuketu, vydlabeme mechovitý vnitřek a zbytek plodu nakrájíme na drobné kostičky včetně slupky. Přidáme na pánev k houbám, lehce osolíme, opepříme a společně za občasného promíchání dusíme. Když je cuketa takřka hotová, přidáme do směsi lžičku kari koření a já dala i lžičku sypké Podravky, jídlo tak dostane "plnou" chuť.
Nakonec tuto směs smícháme s již uvařenou rýží. Posypeme strouhaným sýrem a můžeme podávat. Jako příloha se hodí zeleninový salát, nakládané okurky či čalamáda.
3ks - rýže - sáček (vařená)
1ks - cibule střední
1ks - cuketa střední
3hrst - houby sušené či mražené
ks - vepřové sádlo či olej pod cibuli
2-3špetka - sůl, pepř
1lžička - kari koření, polévkové koření sypké (Podravka)
50-100g - čedar či jiný obdobný sýr na postrouhání
příprava - 30
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account