Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Baculatá
Baculatá
Vloženo 4. 10. 2018
Líbí se mi
15-30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
8 a více porcí
Ingredience

Řízky z patizonu

Baculatá
Baculatá
Vloženo 4. 10. 2018
Líbí se mi
Řízky z patizonu
15-30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
8 a více porcí
Ingredience

Řízky z patizonu

4 patizony

4 vejce

100 ml mléka

hladká mouka

strouhanka

sůl

olej

 

K podávání

zelenina

4 lžíce olivového oleje

šťáva z půlky citronu

dijonská hořčice

4 lžičky medu

sůl

bílý mletý pepř

 

Menší patizony mají lepší chuť a nemusí se loupat, z větších zase uděláte pořádnější řízky, takže obojí má své výhody. Malé patizony tedy neloupejte, jen pořádně umyjte a nakrájejte na asi centimetrové plátky. Každý plátek pořádně osolte a nechte vypotit.Mezitím si uvařte brambory nebo připravte salát k podávání.Vypocené plátky osušte papírovou utěrkou a obalujte v klasickém trojobalu: nejdříve v mouce, pak ve vajíčku prošlehaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance.Smažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova a z pánve pokládejte rovnou na další papírové utěrky, abyste odsáli přebytečný tuk.Podávejte s vařenými bramborami nebo se salátem s dresinkem z prošlehaného oleje, citronu, hořčice, medu, soli a čerstvě mletého pepře.

15-30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
8 a více porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 2. 7. 2020

Odpovědět
Duch
Duch 18. 5. 2020

Vyzkouším

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 16. 4. 2020

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
101 370
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.