
4 patizony
4 vejce
100 ml mléka
hladká mouka
strouhanka
sůl
olej
K podávání
zelenina
4 lžíce olivového oleje
šťáva z půlky citronu
dijonská hořčice
4 lžičky medu
sůl
bílý mletý pepř
Menší patizony mají lepší chuť a nemusí se loupat, z větších zase uděláte pořádnější řízky, takže obojí má své výhody. Malé patizony tedy neloupejte, jen pořádně umyjte a nakrájejte na asi centimetrové plátky. Každý plátek pořádně osolte a nechte vypotit.Mezitím si uvařte brambory nebo připravte salát k podávání.Vypocené plátky osušte papírovou utěrkou a obalujte v klasickém trojobalu: nejdříve v mouce, pak ve vajíčku prošlehaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance.Smažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova a z pánve pokládejte rovnou na další papírové utěrky, abyste odsáli přebytečný tuk.Podávejte s vařenými bramborami nebo se salátem s dresinkem z prošlehaného oleje, citronu, hořčice, medu, soli a čerstvě mletého pepře.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Vyzkouším
Zaujímavý recept
mňamka
super