Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 28. 8. 2018
Líbí se mi
15 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
2-3 porce
Ingredience
kuřecí stehenní
2 ks
niva
50 g
jogurt bílý
1-2 lžíce
vejce
1 ks
česnek
2 stroužek
chilli koření
dle chuti ks

Řízky Niváčky

madlenka
madlenka
Vloženo 28. 8. 2018
Líbí se mi
Řízky Niváčky
15 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
2-3 porce
Ingredience
kuřecí stehenní
2 ks
niva
50 g
jogurt bílý
1-2 lžíce
vejce
1 ks
česnek
2 stroužek
chilli koření
dle chuti ks

Řízky Niváčky

  1. Řízky naklepeme, ale nesolíme, Niva obsažená v těstíčku je slaná dost.

  2. V misce rozšleháme vajíčko, přidáme nastrouhanou Nivu, 2 lžíce jogurtu, utřený česnek a pokud máme rádi, můžeme přidat chilli koření. Do této marinády vložíme naklepané řízky.

  3. Troubu rozehřejeme na maximum. Do pekáčku vložíme pečící papír a na něj naskládáme řízky. Pokud jsou na povrchu masa holá místa, navršíme ještě marinádu. Malinko si jí však ještě ponecháme.

  4. Pečeme asi 15 minut. Pak pekáček vyjmeme - marináda na povrchu by měla být slabě růžová a řízky velmi opatrně obracečkou obrátíme. Protože řízky neobsahují žádnou mouku, spodní strana může být holá a tak na maso naložíme zbytek marinády a vložíme znova do trouby. Zapneme horký vzduch a pečeme ještě tak 10 minut.

15 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
2-3 porce
Ingredience
kuřecí stehenní
2 ks
niva
50 g
jogurt bílý
1-2 lžíce
vejce
1 ks
česnek
2 stroužek
chilli koření
dle chuti ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Monulka
Monulka 18. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

dobrota

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 16. 4. 2020

parád

Odpovědět
Jasper
Jasper 27. 7. 2019

To těstíčko bude vynikající. Miluju Nivu

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 283
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.