Restovaná krůtí játra na cibulce a rajčatech

Vytisknout recept
Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kostičky, na pánev dáme trošku oleje a cibuli na něm orestujeme. Pokrájíme si čerstvá rajčata na malé kousky a když cibulka začíná zlátnout, přidáme je na pánev. Dnes jsem krájela vč. slupky. A opět dusíme. Po cca 5 minutách přidáme sušená rajčata a společně ještě chvíli restujeme.
Mezitím očistíme krůtí játra, pokrájíme na stejné kousky a následně přidáme na pánev. Pak ještě společně cca 15 minut obděláváme. Osolíme, opepříme a chvíli před koncem přidáme ještě jednu lžíci kvalitního rajského protlaku či kečupu. Zamícháme a chvíli počkáme, až se chutě propojí.
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila vařené brambory, ale mohly by být klidně hranolky, krokety, ale i rýže či chléb. Jídlo můžeme podávat jako chutný oběd, ale i jako rychlou večeři doplněnou o sezónní zeleninu.
400g - krůtí játra
1ks - cibule velká
5ks - rajčata střední
1ks - sušená rajčata (malá sklenička)
1lžíce - kečup či rajský protlak
ks - olej trošku pod cibuli
1-2špetka - sůl, mletý pepř
500g - brambory vařené (příloha)
příprava - 10
vaření - 35
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account