Ražniči z trouby

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 15 minutes
Uvařila ZdeňkaJelesnianská

Ingredience

  • 1 kg Vepřová plec
  • 1 ks Červená kapie
  • 200 g Anglická slanina
  • 1 ks Pikantní klobása
  • dle chuti Pepř
  • dle chuti Sůl
  • dle chuti mletá paprika

Instrukce

  • Tento recept se předával mezi kamarádkami a získal si hned velkou oblibu!
    Hluboký pekáč vymažeme sádlem nebo olejem. Pokrájíme maso na menší plátky, cibuli na kroužky, česnek na plátky, anglickou slaninu na proužky a klobásu na kolečka. V míse smícháme dohromady všechny výše uvedené suroviny a rozložíme do pekáče. Podlijeme 2 dcl vody nebo vývaru, přikryjeme a v troubě při cca 190 stupňů Celsia dusíme cca 45 minut. Potom odkryjeme a pečeme, až maso zčervená a je měkké. Podáváme s brambory, hranolkami, bramborovu kaší, kyselým okurkem, různými saláty. Chutná i s chlebem a kyselými okurkami.
    Je to jídlo méně pracné na přípravu (odpadá napichování na špejle) a je vhodné i pro návštěvy.
    Tento recept jsme si vzájemně předávaly mezi kamarádkami a získal si hned velkou oblibu.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account