Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Nikol20
Nikol20
Vloženo 21. 9. 2021
Líbí se mi
20 min.
Příprava
23 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
NA RAŽNIČI
300 g kuřecích prsou (nakrájených na kostky o velikosti 4 cm)
2 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička mleté sladké papriky
70 g červené papriky (nakrájené na kousky o velikosti 2 cm × 4 cm)
90 g červené cibule (nakrájené na kolečka silná 0,5 cm)
100 g malých hnědých žampionů (rozpůlených)
sůl
pepř
NA ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY
1,5 l vody
500 g syrových brambor varného typu B (oloupaných a nakrájených na kostky o velikosti 1 cm)
1 lžíce másla (cca 13 g)
1 lžíce olivového oleje
1 jarní cibulka (nakrájená najemno)
sůl
pepř

Ražniči se šťouchanými bramborami

Nikol20
Nikol20
Vloženo 21. 9. 2021
Líbí se mi
Ražniči se šťouchanými bramborami
20 min.
Příprava
23 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
NA RAŽNIČI
300 g kuřecích prsou (nakrájených na kostky o velikosti 4 cm)
2 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička mleté sladké papriky
70 g červené papriky (nakrájené na kousky o velikosti 2 cm × 4 cm)
90 g červené cibule (nakrájené na kolečka silná 0,5 cm)
100 g malých hnědých žampionů (rozpůlených)
sůl
pepř
NA ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY
1,5 l vody
500 g syrových brambor varného typu B (oloupaných a nakrájených na kostky o velikosti 1 cm)
1 lžíce másla (cca 13 g)
1 lžíce olivového oleje
1 jarní cibulka (nakrájená najemno)
sůl
pepř

Ražniči se šťouchanými bramborami

Nejprve si připravte ražniči. Troubu dejte předehřívat na 190 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm). Následně si ve větší míse dobře promíchejte nakrájená kuřecí prsa s worcesterskou omáčkou, mletou paprikou, solí a pepřem. Poté si připravte 4 špejle a postupně na ně napíchejte všechno okořeněné kuřecí maso z mísy, nakrájenou červenou papriku, červenou cibuli i žampiony; každá z těchto ingrediencí by se přitom na každé špejli měla objevit celkem 2×. Připravené špízy naskládejte na vyložený plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 15–20 minut při 185–190 °C.

Zatímco se pečou špízy, začněte s přípravou šťouchaných brambor. V hrnci si přiveďte k varu 1,5 l vody, poté přidejte nakrájené brambory, ztlumte plamen na střední stupeň a vařte 12–15 minut. Chvíli před dovařením brambor si v menší pánvi rozpalte máslo spolu s olivovým olejem, přidejte nakrájenou jarní cibulku, opékejte ji 1 minutu na středním plameni a poté odstavte. Až se dovaří brambory, sceďte je a pomocí šťouchadla je rozšťouchejte. Následně brambory osolte a opepřete, přidejte k nim opečenou jarní cibulku a celou směs důkladně promíchejte.

Šťouchané brambory rozdělte do 4 talířů, ke každé porci přidejte 1 špíz a podávejte.

Nutriční informace na 1 porci: 290 kcal | 22 g bílkovin | 31 g sacharidů | 8 g tuků

20 min.
Příprava
23 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
NA RAŽNIČI
300 g kuřecích prsou (nakrájených na kostky o velikosti 4 cm)
2 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička mleté sladké papriky
70 g červené papriky (nakrájené na kousky o velikosti 2 cm × 4 cm)
90 g červené cibule (nakrájené na kolečka silná 0,5 cm)
100 g malých hnědých žampionů (rozpůlených)
sůl
pepř
NA ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY
1,5 l vody
500 g syrových brambor varného typu B (oloupaných a nakrájených na kostky o velikosti 1 cm)
1 lžíce másla (cca 13 g)
1 lžíce olivového oleje
1 jarní cibulka (nakrájená najemno)
sůl
pepř

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Lucka94
Lucka94 25. 9. 2021

To vypadá dobře

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 23. 9. 2021

Dobrota

Odpovědět
lemur
lemur 23. 9. 2021

Ražniči je moc dobré.

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 22. 9. 2021

Mňam

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 22. 9. 2021

už jsme dlouho neměli

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
101 423
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.