Rajský bulgur s cizrnou

Vytisknout recept
První recept mé výzvy byl z Jordánska. Odkaz na originální recept bude vlevo v odkazech *heart*
 
1) Uvaříme cizrnu. Buď se nechá přes noc namočit ve vodě, nebo se použije z plechovky. Já použila z plechovky a vařila ji asi 35-40 minut. Současně dáme do vody namočit bulgur asi na 15 minut. Rajčata a papriku nakrájíme na větší kostky.
 
2) Cibuli nakrájíme na jemno a na oleji osmahneme do měkka.
 
3) Přidáme nasekaný česnek a chili (kdo má rád ostřejší, může přidat i feferonku) a minutku pražíme.
 
4) Přidáme protlak a opět chvilku pražíme. Pak přidáme nakrájená rajčata, papriku, zbývající koření a sůl a dusíme 15 minut.
 
5) Přidáme bulgur a zalijeme vodou. Vaříme podle návodu bulguru, přibližně 15 minut.
 
6) Přidáme uvařenou cizrnu a už jen promícháme.
 
7) Při servírování posypeme petrželkou.
300g - bulgur
1hrnek - cizrna
2ks - cibule
4stroužek - česnek
1ks - zelená paprika
4ks - rajčata
1ks - nové koření
1/2lžička - skořice
2lžíce - rajčatový protlak nebo passata
špetka - chili
špetka - kurkuma
4lžíce - olej
špetka - sůl
1l - voda
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account