Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 3. 12. 2016
Líbí se mi
50 min.
Příprava
10 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Červená řepa (pečená)
4 ks
Karotka
3 ks
Dýně máslová
1 ks
Anýz
1/4 lžička
Cibule
2 ks
Kurkuma
1/2 lžička
Sůl
1 lžička
Citron
1 ks
Cayenský pepř
1 špetka
Kmín
1 lžička
Čerstvý tymián
4 ks
Zeleninový vývar
100 ml
Kokosový olej
6 lžíce

Ragú z červené řepy, karotky a dýňového pyré

Francis
Francis
Vloženo 3. 12. 2016
Líbí se mi
Ragú z červené řepy, karotky a dýňového pyré
50 min.
Příprava
10 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Červená řepa (pečená)
4 ks
Karotka
3 ks
Dýně máslová
1 ks
Anýz
1/4 lžička
Cibule
2 ks
Kurkuma
1/2 lžička
Sůl
1 lžička
Citron
1 ks
Cayenský pepř
1 špetka
Kmín
1 lžička
Čerstvý tymián
4 ks
Zeleninový vývar
100 ml
Kokosový olej
6 lžíce

Ragú z červené řepy, karotky a dýňového pyré

Červená řepa, mrkev a dýně - skvělé tři suroviny, které vás nikdy nezklamou, jsou zdravé, plné vitamínů, minerálů a antioxidantů. Prohřejí váš organismus a navodí pocit blaženosti, radosti a pohody. Jsou k dostání na pultech i tržnicích a pokud si je koupíte do zásoby, jsou snadno skladovatelné y vydrží dlouhou dobu. Máte je kdykoliv k dispozici a můžete z nich vykouzlit rychlý, výživný a úžasně dobrý oběd.

Když jsem poprvé tento pokrm uvařila, byla jsem nadšená. V kuchyni ráda experimentuji a vařím ze surovin, které nabízí příroda v tom daném období. Kombinace těchto tří ingrediencí je tak lahodná, podzimní, výživná a vydatná. Recepty z červené řepy a dýně zkrátka nejde nemilovat.

Doba přípravy: 45 minut, doba vaření: 15 minut, 4 porce

  • 500 g /4 středně velké bulvy červené řepy (vařené, pečené)
  • 180 g/3 ks středně velké mrkve
  • 1/2 ks máslové dýně
  • 2 ks cibule
  • ½ ČL kurkumy
  • 1 ČL soli
  • Šťáva z 1 citronu
  • Špetka cayennského pepře
  • Pár zrnek anýzu
  • 1 ČL kmínu
  • 4 ks větvičky čerstvého tymiánu
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 3 PL kokosového oleje + 3 PL oleje na pokapání zeleniny před pečením

Červenou řepu, máslovou dýni a mrkev si nejprve tepelně upravte.

Červenou řepu důkladně omyjte, položte na čtvereček alobalu, zakápněte olejem a přidejte ke každé 1 větvičku tymiánu. Zabalte, dejte na pekáč a vložte do předehřáté trouby péci na 35 – 40 minut.

Máslovou dýni rozkrojte na poloviny a vydlabejte semínka. Položte na pekáč (můžete péci zároveň s červenou řepou), pokapejte olejem a pečte cca 35 – 40 minut.

Mrkev oškrábejte, nakrájejte na kolečka a dejte krátce povařit do 200 ml vody (stačí 7 – 10 minut). Vývar si můžete uschovat a později s ním podlít ragú na pánvičce.

Pečenou řepu vyjměte z alobalu a nakrájejte na „hranolky“. Pečenou dýni vydlabejte a dužinu rozmixujte do hladkého pyré. Odstavte stranou. Povařenou mrkev slijte a vývar schovejte.

V hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm orestujte cibuli nakrájenou na osminky. Přidejte nakrájenou řepu a mrkev. Dochuťte solí, pepřem, anýzem, kmínem a kurkumou, která dodá celému pokrmu dokonalou pomerančovo-zázvorovou chuť. Přidejte citronovou šťávu. Krátce prohřejte. Podlijte vývarem a zahustěte dýňovým pyré.

Hotovo. Jako přílohu doporučuji bramborové noky anebo pečené kousky brambor. 

Dobrou chuť!

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 26. 8. 2019

Další parádní recept.

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

dobrota

Odpovědět
Glady
Glady 7. 12. 2016

to mám ráda

Odpovědět
Francis
Francis 7. 12. 2016

To je prima

sipeji
sipeji 3. 12. 2016

skvělá zdravá dobrota

Odpovědět
Francis
Francis 3. 12. 2016

Děkuji pěkně

sasidlo
sasidlo 3. 12. 2016

Vypadá to skvostně, určitě bych si pochutnal...

Odpovědět
Francis
Francis 3. 12. 2016

Děkuji. Zdravé, rychlé a prohřívací papání

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 203
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.