Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kristýna|ŽENA s.r.o.
Kristýna|ŽENA s.r.o.
Vloženo 14. 3. 2020
Líbí se mi
15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Hrách (suchý, neloupaný)
100 g
Máslo (sádlo, ghí)
2 lžíce
Česnek
2 stroužek
Sůl, pepř, bylinky
dle chuti špetka

Pučálka - tradiční postní jídlo

Kristýna|ŽENA s.r.o.
Kristýna|ŽENA s.r.o.
Vloženo 14. 3. 2020
Líbí se mi
Pučálka - tradiční postní jídlo
15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Hrách (suchý, neloupaný)
100 g
Máslo (sádlo, ghí)
2 lžíce
Česnek
2 stroužek
Sůl, pepř, bylinky
dle chuti špetka

Pučálka - tradiční postní jídlo

Hrách přeberte, propláchněte a vložte do nádoby tak, aby po zalití sahala voda alespoň 3 cm nad hrách. Nechte stát 24 hodin na chladnějším stinném místě. Druhý den vodu slijte, hrách propláchněte, vraťte do nádoby a nechte dalších 24 hodin stát zakryté utěrkou (již bez vody). Totéž opakujte i třetí den.

Následně rozehřejte na pánvi máslo (či sádlo, ghí) a hrách opečte. Promíchávejte minimálně a velmi opatrně. Nakonec přidejte česnek, osolte a opepřete.

Jídlo podávejte horké.

 

TIP: Můžete přidat i jiné koření a bylinky dle chuti, nebo pučálku udělat ve sladké variantě, kdy přimícháte rozinky (nebo jiné sušené ovoce) a cukrovinky.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Hrách (suchý, neloupaný)
100 g
Máslo (sádlo, ghí)
2 lžíce
Česnek
2 stroužek
Sůl, pepř, bylinky
dle chuti špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

to neznám

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

super

Odpovědět
avatar
Lenka Polášková 20. 4. 2020

zkoušela jsem zatím jen jednou a nebylo to zlé

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 419
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.