Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

sasidlo
sasidlo
Vloženo 11. 4. 2017
Líbí se mi
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Pstruh
2 menší ks
Brambory
6 ks
sůl
2 malé lžička
pepř
lehce ks
šalvěj
přiměřeně ks
máta
přiměřeně ks
tymián
3 větvičky ks
máslo
10 dkg
řepkový olej
0,5 dcl

Pstruh na másle a na bylinkách

sasidlo
sasidlo
Vloženo 11. 4. 2017
Líbí se mi
Pstruh na másle a na bylinkách
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Pstruh
2 menší ks
Brambory
6 ks
sůl
2 malé lžička
pepř
lehce ks
šalvěj
přiměřeně ks
máta
přiměřeně ks
tymián
3 větvičky ks
máslo
10 dkg
řepkový olej
0,5 dcl

Pstruh na másle a na bylinkách

Martina, žena s.r.o. mne poprosila o recept - Pstruh na másle. Je to jednoduché a většina už takto, nebo v podobné variantě pstruha připravovala. Ale sliby se mají plnit a tak přípravu ve stručnosti připomenu.

 

Popíši to podle toho, jak to dělám já. Pstruha si vybírám buď přímo na sádkách a nebo v obchodě. Pokud v obchodě, vždy první můj pohled směřuje na oči. Musí byt čiré, jasně zřetelné a také kůže hezky vypnutá, ne scvrklá. Jsme pouze dva a tak raději menší kusy. 

Před samotným vařením u obou pstruhů uřežu hlavy, důkladně omyji studenou vodou. Uvnitř potřu solí a pepřem (jemně) a vložím šalvěj. Pak vetřu jemně sůl i na povrchu do kůže. Takto máme rybičky připravené a jdeme na brambory. To je jednoduché a stydím se popisovat, že brambory oloupu a nakrájím na kostičky. Propláchnu a napustím čistou teplou vodu. Přidám přiměřeně sůl a dám vařit.

Na pánev (máme hranatou rastrovou) vložíme plátky másla a já ještě přidávám malinko řepkového oleje. Nejdříve pánev jemně rozpálím a vložím pstruhy na pánev. Jakmile se začnou smažit a uznám za vhodné je otočit, tak to učiním a stáhnu plamen. Ryby posypeme zbývajícími bylinkami. Můžeme něčím přiklopit a necháme smažit druhou stranu. Zbytečně je neobracím ze strany na stranu abych  nepoškodil kůži.

Při podávání dám na brambory tymián a zvolím jako přílohu třeba dýňový kompot. Ten od Leničky (domácí) je vynikající 

 

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Pstruh
2 menší ks
Brambory
6 ks
sůl
2 malé lžička
pepř
lehce ks
šalvěj
přiměřeně ks
máta
přiměřeně ks
tymián
3 větvičky ks
máslo
10 dkg
řepkový olej
0,5 dcl

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 15. 5. 2020

pěkné

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 11. 4. 2020

super

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 4. 1. 2020

dobrota a krásné na pohled

Odpovědět
Jasper
Jasper 30. 8. 2019

Jednoduchý na přípravu a hlavně vynikající

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 30. 8. 2019

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 118
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.