Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Monulka
Monulka
Vloženo 21. 5. 2020
Líbí se mi
120 min.
Příprava
120 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience

Plněné papriky

Monulka
Monulka
Vloženo 21. 5. 2020
Líbí se mi
Plněné papriky
120 min.
Příprava
120 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience

Plněné papriky

8 paprik 
500 g mletého masa 
50 ml mléka 
1 starší rohlík nebo houska 
1 cibule 
2 stroužky česneku 
1 vejce 
1/2 lžičky drceného kmínu 
1 lžička soli

Na omáčku:
500 ml vývaru 
120 g rajského protlaku 
30 g másla 
30 g hladké mouky 
3 kuličky nového koření 
2 lžíce cukru 
sůl

1 Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Papriky zbavte stopky a jadérek. Česnek oloupejte a prolisujte nebo nasekejte nadrobno.

2 Do mísy dejte mleté maso, nakrájený rohlík, cibuli, česnek, mléko, vejce, kmín a sůl. Lehce promíchejte a nechte chvíli odležet. Poté důkladně prohnětejte, dokus se směs pěkně nespojí.

3 V kastrolu nebo velké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte mouku a zasmahněte na světlou jíšku. Přidejte protlak a promíchejte. Přidejte nové koření, zalijte vývarem a přiveďte k mírnému varu. Povařte alespoň 10 minut a dochuťte solí a cukrem podle chuti.

4 Připravené papriky naplňte masovou směsí. Špičku paprik můžete propíchnout, aby se lépe plnily. Nezapomeňte směs do paprik pořádně napěchovat.

5 Připravené papriky uložte do kastrolu spolu s omáčkou. Dejte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 45 minut. Po upečení papriky vyjměte. Omáčku promíchejte a podle potřeby můžete i mírně naředit horkým vývarem (pokud se omáčka příliš vypekla).

120 min.
Příprava
120 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 28. 5. 2020

Odpovědět
_Adél_
_Adél_ 25. 5. 2020

Odpovědět
benca
benca 25. 5. 2020

robim

Odpovědět
lemur
lemur 23. 5. 2020

Moc dobrý recept.

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 22. 5. 2020

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 194
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.