Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Monulka
Monulka
Vloženo 20. 5. 2020
Líbí se mi
50 min.
Příprava
45 min.
Vaření
3 porce
Ingredience

Pikantní mexická quinoa

Monulka
Monulka
Vloženo 20. 5. 2020
Líbí se mi
Pikantní mexická quinoa
50 min.
Příprava
45 min.
Vaření
3 porce
Ingredience

Pikantní mexická quinoa

  • 100 g quinoy
  • 1 lžíce Knorr Bohatého Bujónu zeleninového
  • 200 g uvařené čočky
  • 2 červené cibule, jemně nasekané
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 400 g černých fazolí
  • 4 lžíce koření Knorr Jalapeño papričky s chilli
  • 1 zelená paprička Jalapeño, bez semínek a jemně nasekaná
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 400 g žlutých rajčat, nasekaných
  • 150 g kukuřice z plechovky, okapané
  • 1 avokádo nakrájené na velké kousky

Uvaříme quinou ve vodě s bujónem Knorr po dobu 15 minut a na posledních 5 minut přidáme čočku. Slijeme a přendáme do mísy.

Na oleji osmažíme cibuli, česnek, fazole a koření Knorr Jalapeño papričky s chilli. Trvá to asi 10-15 minut.

Fazolovou směs smícháme s nasekanými rajčaty, kukuřicí a avokádem a přidáme ke směsi z quinoy.

 

  • 50 g zakysané smetany
  • Šťáva z 1 limetky
  • 1 svazek jarní cibulky, nasekané
  • Snítka koriandru, nasekaná

Smícháme zakysanou smetanu s limetkovou šťávou a nakrájenou jarní cibulkou.

Quinou posypeme koriandrem a servírujeme se štědrou porcí směsi ze zakysané smetany.

50 min.
Příprava
45 min.
Vaření
3 porce
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
citygirl14
citygirl14 23. 5. 2020

mňam

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 22. 5. 2020

mnam

Odpovědět
konatovka
konatovka 21. 5. 2020

To bude moc pikantní a chutné. Quinou mám ráda, je dostupná a také v plechovce se dá koupit.

Odpovědět
lemur
lemur 21. 5. 2020

Zajímavý recept.

Odpovědět
Monulka
Monulka 21. 5. 2020

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 117
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.