Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

lemur
lemur
Vloženo 12. 7. 2020
Líbí se mi
20 min.
Příprava
10-15 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
červená čočka
500 g
cibule
6 ks
mrkev
2 ks
zelená paprika
2 ks
bobkový list
2 ks
kari
1 lžička
kurkuma
1 lžička
římský kmín
1 lžička
mletá skořice
0,5 lžička
mletý hřebíček
1 špetka
mletá červená paprika
1 lžička
mletý kardamon
1 špetka
mořská sůl
1 lžička
sušený česnek
0,5 lžička
chilli
1 špetka
mletý zázvor
0,5 lžička
tymián
1 lžička
majoránka
1 lžička
petrželka
1 lžička
rostlinný olej
2 lžíce
párky
12 ks
bujon
2 ks

Pikantní červená čočka s párkem

lemur
lemur
Vloženo 12. 7. 2020
Líbí se mi
Pikantní červená čočka s párkem
20 min.
Příprava
10-15 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
červená čočka
500 g
cibule
6 ks
mrkev
2 ks
zelená paprika
2 ks
bobkový list
2 ks
kari
1 lžička
kurkuma
1 lžička
římský kmín
1 lžička
mletá skořice
0,5 lžička
mletý hřebíček
1 špetka
mletá červená paprika
1 lžička
mletý kardamon
1 špetka
mořská sůl
1 lžička
sušený česnek
0,5 lžička
chilli
1 špetka
mletý zázvor
0,5 lžička
tymián
1 lžička
majoránka
1 lžička
petrželka
1 lžička
rostlinný olej
2 lžíce
párky
12 ks
bujon
2 ks

Pikantní červená čočka s párkem

 

 

 

Nejprve si oloupeme cibule a nakrájíme na kostičky. Zelené papriky a mrkve si

očistíme a nakrájíme na malé kousky.

 

Na pánev si nalijeme rostlinný olej, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova.

 

Do kastrolu si nasypeme červenou čočku a propláchneme vodou. Přidáme veškeré

koření, bujony, nakrájenou papriku a mrkev, zalijeme vodou a vaříme asi 10 až 15

minut doměkka.

 

Ohřejeme párky, na čočku dáme osmaženou cibulku a můžeme podávat.

Ještě jsem k tomu udělala okurkový nebo hlávkový salát.

Je to rychlý a zdravý oběd.

 

 

 

 

Přeji dobrou chuť !!!

 

 

 

20 min.
Příprava
10-15 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
červená čočka
500 g
cibule
6 ks
mrkev
2 ks
zelená paprika
2 ks
bobkový list
2 ks
kari
1 lžička
kurkuma
1 lžička
římský kmín
1 lžička
mletá skořice
0,5 lžička
mletý hřebíček
1 špetka
mletá červená paprika
1 lžička
mletý kardamon
1 špetka
mořská sůl
1 lžička
sušený česnek
0,5 lžička
chilli
1 špetka
mletý zázvor
0,5 lžička
tymián
1 lžička
majoránka
1 lžička
petrželka
1 lžička
rostlinný olej
2 lžíce
párky
12 ks
bujon
2 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Majina
Majina 25. 7. 2020

Červenú šošovicu v kuchyni odskúšanú nemám

Odpovědět
lemur
lemur 28. 7. 2020

Začala jsem jí vařit. Chutná nám více než zelená čočka.

sasidlo
sasidlo 21. 7. 2020

Odpovědět
lemur
lemur 21. 7. 2020

avatar
Věra Zelenková 19. 7. 2020

Fialové párky,

Odpovědět
jitkakytka
jitkakytka 18. 7. 2020

zrovna dneska jsme měli k obědu červenou čočku = úplně jednoduše/ neb v jednoduchosti je síla / ale proti gustu

Odpovědět
lemur
lemur 18. 7. 2020

Každý má rád něco jiného.

jitkakytka
jitkakytka 18. 7. 2020

přidávám se k názoru Kahomar ´= tolik ingrediencí??? - proč-

Odpovědět
lemur
lemur 18. 7. 2020

Máme rádi kořeněná jídla. Nebylo to pálivé, jen voňavé.

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 504
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.