Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

grenadka
grenadka
Vloženo 29. 9. 2016
Líbí se mi
15 min. + 30 min. kysnutie min.
Příprava
20 - 25 min.
Vaření
6 - 8 porcí
Ingredience
polohrubá múka
3 hrnek
droždie
3/4 kocky ks
kryštálový cukor
1 lžíce
soľ
štipka ks
vlažné mlieko
podľa potreby ks
vajce
1 ks
lekvár (slivky, marhule, jahody, čučoriedky, tvaroh...)
olej

Pečeno - parené buchty v panvici bez paráku (hrnčekový recept)

grenadka
grenadka
Vloženo 29. 9. 2016
Líbí se mi
Pečeno - parené buchty v panvici bez paráku (hrnčekový recept)
15 min. + 30 min. kysnutie min.
Příprava
20 - 25 min.
Vaření
6 - 8 porcí
Ingredience
polohrubá múka
3 hrnek
droždie
3/4 kocky ks
kryštálový cukor
1 lžíce
soľ
štipka ks
vlažné mlieko
podľa potreby ks
vajce
1 ks
lekvár (slivky, marhule, jahody, čučoriedky, tvaroh...)
olej

Pečeno - parené buchty v panvici bez paráku (hrnčekový recept)

Raz manžel pozeral program Nebíčko v papuľke s Jaroslavom Žídekom a videl recept na "pareno-pečené" buchty...

... tak som si recept našla a samozrejme, že vyskúšala...

... odvtedy robím parené buchty len takto 

 

Múku preosejeme do misy, v strede spravíme jamku, vložíme do nej droždie, pridáme cukor, zasypeme trochou múky. Pridáme štipku soli (mimo jamky) a zalejeme vlažným mliekom. Chvíľu počkáme, kým začnú kvasnice pracovať. Potom  prilejeme opäť vlažné mlieko, pridáme vajce a vypracujeme cesto. Najlepšie je vypracovať ho rukou.

Prikryjeme utierkou a dáme na 30 minút na teplé miesto vykysnúť.

Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5cm a vykrajujeme buď krúžky alebo štvorce. Naplníme lekvárom (slivkami, marhuľami, čučoriedka, jahodami...), konce uzavrieme, dávame pozor, aby neostal v buchte otvor. Položíme pod utierku a necháme ešte chvíľku odpočinúť.  

V kastróle necháme rozpáliť olej, vložíme buchty (nie príliš natesno, pretože ešte nakysnú). Podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou. Varíme na veľmi miernom ohni asi 20 minút, pri konci dáme oheň silnejší, aby sa buchty naspodku zapiekli do zlatista a boli chrumkavé.

Buchty vyberieme z kastróla a popicháme špáradlom, aby z nich vyšla para. 

Podávame s vanilkovým pudingom alebo len posypané práškovým cukrom, makom, orechmi, kakaom a poliate maslom.

 

Prajem dobrú chuť! 

15 min. + 30 min. kysnutie min.
Příprava
20 - 25 min.
Vaření
6 - 8 porcí
Ingredience
polohrubá múka
3 hrnek
droždie
3/4 kocky ks
kryštálový cukor
1 lžíce
soľ
štipka ks
vlažné mlieko
podľa potreby ks
vajce
1 ks
lekvár (slivky, marhule, jahody, čučoriedky, tvaroh...)
olej

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 14. 5. 2020

mnam

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

Super

Odpovědět
Jasper
Jasper 28. 8. 2019

Velmi zajímavé

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 355
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.