Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

grenadka
grenadka
Vloženo 29. 9. 2016
Líbí se mi
15 min. + 30 min. kysnutie min.
Příprava
20 - 25 min.
Vaření
6 - 8 porcí
Ingredience
polohrubá múka
3 hrnek
droždie
3/4 kocky ks
kryštálový cukor
1 lžíce
soľ
štipka ks
vlažné mlieko
podľa potreby ks
vajce
1 ks
lekvár (slivky, marhule, jahody, čučoriedky, tvaroh...)
olej

Pečeno - parené buchty v panvici bez paráku (hrnčekový recept)

grenadka
grenadka
Vloženo 29. 9. 2016
Líbí se mi
Pečeno - parené buchty v panvici bez paráku (hrnčekový recept)
15 min. + 30 min. kysnutie min.
Příprava
20 - 25 min.
Vaření
6 - 8 porcí
Ingredience
polohrubá múka
3 hrnek
droždie
3/4 kocky ks
kryštálový cukor
1 lžíce
soľ
štipka ks
vlažné mlieko
podľa potreby ks
vajce
1 ks
lekvár (slivky, marhule, jahody, čučoriedky, tvaroh...)
olej

Pečeno - parené buchty v panvici bez paráku (hrnčekový recept)

Raz manžel pozeral program Nebíčko v papuľke s Jaroslavom Žídekom a videl recept na "pareno-pečené" buchty...

... tak som si recept našla a samozrejme, že vyskúšala...

... odvtedy robím parené buchty len takto 

 

Múku preosejeme do misy, v strede spravíme jamku, vložíme do nej droždie, pridáme cukor, zasypeme trochou múky. Pridáme štipku soli (mimo jamky) a zalejeme vlažným mliekom. Chvíľu počkáme, kým začnú kvasnice pracovať. Potom  prilejeme opäť vlažné mlieko, pridáme vajce a vypracujeme cesto. Najlepšie je vypracovať ho rukou.

Prikryjeme utierkou a dáme na 30 minút na teplé miesto vykysnúť.

Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5cm a vykrajujeme buď krúžky alebo štvorce. Naplníme lekvárom (slivkami, marhuľami, čučoriedka, jahodami...), konce uzavrieme, dávame pozor, aby neostal v buchte otvor. Položíme pod utierku a necháme ešte chvíľku odpočinúť.  

V kastróle necháme rozpáliť olej, vložíme buchty (nie príliš natesno, pretože ešte nakysnú). Podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou. Varíme na veľmi miernom ohni asi 20 minút, pri konci dáme oheň silnejší, aby sa buchty naspodku zapiekli do zlatista a boli chrumkavé.

Buchty vyberieme z kastróla a popicháme špáradlom, aby z nich vyšla para. 

Podávame s vanilkovým pudingom alebo len posypané práškovým cukrom, makom, orechmi, kakaom a poliate maslom.

 

Prajem dobrú chuť! 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 28. 8. 2019

Velmi zajímavé

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 7. 8. 2018

parené buchty milujem určite vyskúšam

Odpovědět
Majina
Majina 26. 2. 2017

Pocula som o nich,no zatial som vzdy robila len na pare!

Odpovědět
grenadka
grenadka 27. 2. 2017

avatar
Iva Glauben 26. 2. 2017

robila som ich, sú fajnové

Odpovědět
grenadka
grenadka 26. 2. 2017

Presne tak

Simona60
Simona60 24. 2. 2017

dobrý recept vyzkouším

Odpovědět
grenadka
grenadka 25. 2. 2017

Odporucam, nám velmi chutil

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 202
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.