Pečené rizoto s treskou

Vytisknout recept
Cibuli a červenou i zelenou papriku nakrájejte najemno. Poté si předehřejte troubu na 180 °C a nachystejte si zapékací nádobu (25 cm × 40 cm).
Nyní si ve větším hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 1–2 minuty na středním plameni. Poté do hrnce přidejte rýži a za stálého míchání vše opékejte další 2–3 minuty. Následně obsah hrnce zalijte zeleninovým vývarem, přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu, šafrán, sůl a pepř a vše nechte vařit 5–6 minut na středním plameni.
Po provaření přemístěte celý obsah hrnce do nachystané zapékací nádoby. Následně do směsi v nádobě přidejte nakrájenou červenou a zelenou papriku a vše důkladně promíchejte. Poté celou nádobu zakryjte alobalem, vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 180–185 °C. Mezitím si nakrájejte filety z tresky na kousky o velikosti 7 cm × 5 cm.
Po uvedené době vyndejte nádobu z trouby (troubu zatím nevypínejte), pečené rizoto poklaďte kousky tresky, následně tresku osolte a opepřete a na jednotlivé kousky tresky rozdělte celkem 13 g másla. Poté obsah nádoby posypte strouhaným parmazánem, vraťte nádobu do trouby a pečte ještě 10–12 minut při 180–185 °C. Mezitím si nahrubo nakrájejte petrželovou nať.
Zapečené rizoto posypte nakrájenou petrželovou natí, rozdělte na 4 porce a podávejte.
Nutriční informace na 1 porci: 507 kcal | 36 g bílkovin | 64 g sacharidů | 12 g tuků
ks - 100 g bílé cibule (oloupané)
ks - 120 g červené papriky
ks - 120 g zelené papriky
ks - 1 lžíce olivového oleje
ks - 260 g bílé rýže arborio v suchém stavu
ks - 1 l zeleninového vývaru
ks - nastrouhaná kůra z 1 citronu
ks - 2 lžíce citronové šťávy
ks - 1 g mletého šafránu
ks - 600 g filetů z tresky bez kůže
ks - 13 g másla
ks - 50 g strouhaného parmazánu
ks - 1 hrst čerstvé petrželové natě
ks - sůl
ks - pepř
příprava - 25
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account