Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kahomar
Kahomar
Vloženo 20. 4. 2020
Líbí se mi
30 min.
Příprava
90 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
slovenské papriky - střední velikost
8 ks
mleté vepřové maso
500 g
rýže - sáček (vařená)
1 ks
sůl, pepř
1-2 špetka
brambory oloupané, pokrájené
1 kg
rajský protlak větší plechovka 190 g
1 ks
feferonková pasta
1-2 lžička
olej
0,5 dcl
sladká paprika (koření)
1 špetka

Pečené plněné papriky s bramborami (v jednom hrnci)

Kahomar
Kahomar
Vloženo 20. 4. 2020
Líbí se mi
Pečené plněné papriky s bramborami (v jednom hrnci)
30 min.
Příprava
90 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
slovenské papriky - střední velikost
8 ks
mleté vepřové maso
500 g
rýže - sáček (vařená)
1 ks
sůl, pepř
1-2 špetka
brambory oloupané, pokrájené
1 kg
rajský protlak větší plechovka 190 g
1 ks
feferonková pasta
1-2 lžička
olej
0,5 dcl
sladká paprika (koření)
1 špetka

Pečené plněné papriky s bramborami (v jednom hrnci)

Obecně mám docela ráda jídla, která se dají připravit v jednom hrnci, kdy člověk ušetří čas se samotným vařením. Využívám toho hlavně při našich víkendových pobytech na chatě. Tuto neděli jsem proto připravila námi oblíbené plněné papriky.

8 středních paprikových lusků jsem umyla, odřízla vršek, vyčistila od semínek. V míse jsem smíchala mleté vepřové maso se sáčkem uvařené rýže, směs jsem osolila, opepřila. Poté jsem papriky touto směsí naplnila. Vyšlo mi to akorát.

Následně jsem očistila cca 1,5 kg brambor, aby mi alespoň 1 kg zůstalo na samotné vaření. Ty jsem oloupala, pokrájela na menší kousky a dala na dno kastrolu, kam jsem předtím kápla trošku oleje. Brambory jsem pak osolila, lehce zaprášila paprikou.

Na ně jsem položila naplněné papriky. Vedle v hrnku jsem si smíchala ještě rajský protlak s cca 1,5 dcl vody, troškou oleje a 2 lžičkami feferonkové pasty. Touto směsí jsem pak polila papriky. V tuto chvíli bylo v podstatě "uvařeno".

Hrnec jsem přiklopila poklicí a dala péct do trouby asi na 170°C.

30 min.
Příprava
90 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
slovenské papriky - střední velikost
8 ks
mleté vepřové maso
500 g
rýže - sáček (vařená)
1 ks
sůl, pepř
1-2 špetka
brambory oloupané, pokrájené
1 kg
rajský protlak větší plechovka 190 g
1 ks
feferonková pasta
1-2 lžička
olej
0,5 dcl
sladká paprika (koření)
1 špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 27. 5. 2020

Paráda

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 27. 4. 2020

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 019
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.