Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Baculatá
Baculatá
Vloženo 29. 9. 2018
Líbí se mi
15-30 min.
Příprava
30 i více min.
Vaření
2 a více porce
Ingredience
Špaldová celozrnná mouka
Rozpuštěné máslo
Sůl
1 špetka
Sýr
Garam massala
Kurkuma
Chilli
Voda

Paneer paratha

Baculatá
Baculatá
Vloženo 29. 9. 2018
Líbí se mi
Paneer paratha
15-30 min.
Příprava
30 i více min.
Vaření
2 a více porce
Ingredience
Špaldová celozrnná mouka
Rozpuštěné máslo
Sůl
1 špetka
Sýr
Garam massala
Kurkuma
Chilli
Voda

Paneer paratha

Hned na začátek, neuvádí váhu z jednoho duvodu. Koření které je uvedeno tak je aomatické a každý si musí intenzitu a chuť přizpůsobit sobě...Do misky si dám sýr (paneer a nebo můžeme využít Cottage) a podle chuti přidám garam massalu, kurkumu, sůl, zelené chilli (může být i klasické červené), trochu přepuštěného másla. Všechno to promíchám a dám na stranu, aby se spojily chutě a vůně. Vezmu si větší misku a do té nasypu hladkou mouku, dřív jsem používala klasickou hladkou. Teď používám BIO špaldovou celozrnnou. Přidám olej nebo rozpuštěné máslo, jen trochu pro vláčnost těsta. Špetku soli a potom přilévám vodu, dle konzistence. Těsto bych přirovnala k těstu na pizzu.Když mám těsto hotové, tak si z něj udělám kuličky ze kterých začnu válet kulatou placku. Nechám ji trochu silnější.  Upozorňuji na jeden chléb potřebuji dvě silnější placky.Když mám připravené dvě silnější placky tak na jedno nanesu předpřipravený sýr. Rozprostřu ho po celé placce, ale aby byl cca 0,5cm od okraje. Nedávám té náplně moc, stačí opravdu jen jak se říká na chuť. Na připravenou placku s náplní hodím tu druhou připravenou placku a vyválím to na tenkou větší. Mám starší pánev, protože placky se dělají na sucho a drahé pánve by mi bylo líto. Rozpálím si pánev, ale potom ztlumím na střední plamen. Hodím placku na pánev a zlehka utěrkou stlačuji a otáčím s ní, aby se mi udělaly obě strany. Tak a tím to způsobem dělám placky dokud má drahá polovička není dostatečně najedená ツ Udělala jsem k parathám salát, ale můžeme k tomu umíchat jen jogurt ochucený solí, pepřem a na jemno nakrájenou kapii. Chleby v tom namáčíme a je to super snídaně. Nelekejte se píšu, že je to super snídaně, ale dala jsem si jednu placku ráno a bez mála jsem mohla až večeřet. Oni ti Indové to mají vymakaný

15-30 min.
Příprava
30 i více min.
Vaření
2 a více porce
Ingredience
Špaldová celozrnná mouka
Rozpuštěné máslo
Sůl
1 špetka
Sýr
Garam massala
Kurkuma
Chilli
Voda

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 2. 7. 2020

Odpovědět
Duch
Duch 18. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Baculatá
Baculatá 24. 11. 2019

Ať se povede

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
94 788
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.