Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 2. 10. 2019
Líbí se mi
25 min.
Příprava
. min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
ovesné vločky
300 g
oblíbené klobásy
2 ks
brynza
250 g
mléko
100 ml
česnek
1 stroužek
bobkový list
1 ks
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Ovesné vločky naslano

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 2. 10. 2019
Líbí se mi
Ovesné vločky naslano
25 min.
Příprava
. min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
ovesné vločky
300 g
oblíbené klobásy
2 ks
brynza
250 g
mléko
100 ml
česnek
1 stroužek
bobkový list
1 ks
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Ovesné vločky naslano

Ovesné vločky si asi nejčastěji dáváme ráno, když máme chuť na sladkou, ale zároveň zdravou snídani. Müsli s vločkami nebo ovesné kaše jsou po ránu skvělým zdrojem energie. Ovesné vločky totiž obsahují velké množství vlákniny, bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitaminů B1, B6, E, železa a vápníku. Navíc výborně zasytí! I sebechutnější a sebezdravější snídaně se však jednoho dne přejí… anebo se ovesných vloček naopak nemůžete nabažit a rádi byste si je dali i k obědu nebo večeři? Zkuste vločky naslano, s brynzou a oblíbenou klobáskou!

TIP! Kvalitní klobásy u nás umíme! V soutěži Regionální potravina letos zazářila pikantní klobása se sýrem (Karlovarské uzeniny s.r.o., vítěz v kategorii Masné výrobky tepelně opracované v Karlovarském kraji), jehněčí klobása (Chovaneček s.r.o. – PRŠUTÉRIE, vítěz v kategorii Masné výrobky trvanlivé v Ústeckém kraji) nebo klobása s medvědím česnekem (PROMINENT CZ s.r.o., vítěz v kategorii Masné výrobky tepelně opracované v Libereckém kraji).

 

Postup:

  1. Vločky uvařte doměkka v osolené vodě se stroužkem česneku a bobkovým listem. Po uvaření vyjměte česnek i bobkový list.
  2. V rendlíku přiveďte mléko a brynzu k varu. Směsi promíchejte.
  3. Na pánvičce orestujte na kostičky nakrájené klobásy.
  4. Vločky s brynzou servírujte posypané opečenou klobáskou a čerstvě mletým pepřem.

 

25 min.
Příprava
. min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
ovesné vločky
300 g
oblíbené klobásy
2 ks
brynza
250 g
mléko
100 ml
česnek
1 stroužek
bobkový list
1 ks
sůl
1 špetka
čerstvě mletý pepř
1 špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 18. 1. 2020

Tak tohle je hodně zajímavý recept

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 6. 1. 2020

tak toto by mne připravit nenapadlo, zajímavé

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 12. 10. 2019

děláme vajíčka na pražených vločkách, to je dobrota...a jak to voní .-)

Odpovědět
lemur
lemur 8. 10. 2019

Musím vyzkoušet.

Odpovědět
Ovace
Ovace 8. 10. 2019

vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 015
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.