
Ovesné vločky rozdrtíme v mixéru. Přidáme lžičku olivového oleje, vodu a důkladně smícháme.
Rozpálíme si pánev (nejlépe nepřilnavou) a poté na ni vylijeme těsto. Ihned těsto hezky rozprostřeme a opékáme z obou stran. Těsto nám vystačí na dvě větší tortilly.
Tortillu plníme dle chuti např. šunkou se zeleninou a bílým jogurtem. Výborná je také s kuřecím masem a sýrem. (Pro dietáře nejlépe sýr do 30%)
Ovené vločky se poměrně dlouhou dobu využívají jako dietní potravina. Nejenže nám vločky dodají spoustu energie, obsahují nenasycené mastné kyseliny, vitamíny B1, B6, E, železo a vápník, ale také mají příznivý vliv na naše zažívání. Pro svůj nízký obsah kalorií se výborně hodí do diet a navíc pomáhají odbourávat tuk a cholesterol. Jak můžete vidět kladů ovesných vloček je celá řada.
Vyzkoušejte spolu s námi odlehčit organismu nahrazováním bílé mouky - moukou ovesnou
Tak ať Vám chutná
Vaše BeReal
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
vyskusam
Zaujímavý recept
pěkný recept
mňamka
Super. Díkytohle určitě využiju