Ovesná kaše

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 8 minutes
Uvařila LudmilaVaněčková

Ingredience

  • 1 hrnek Ovesné vločky
  • 1 hrnek Mléko
  • 1 lžíce Máslo
  • 2-3 lžičky Skořice
  • 4-5 lžíce Med
  • 4-5 lžíce Vlašské ořechy sekané
  • 2 lžíce Rozinky

Instrukce

  • Snídaně má v jídelníčku důležité místo. Zkuste třeba zdravou a chutnou ovesnou kaši!
     
    Vločky propláchneme studenou vodou, v kastrůlku zalijeme vodou do úrovně vloček a vaříme, voda se za chvíli vsákne. Pak přidáme mlého a vaříme pár minut do zhoustnutí. Je-li kaše hustá, přidáme trochu vody nebo mléka.
    Přidáme nasekané ořechy, rozinky, polovinu medu a odstavíme. Rozdělíme na talíře, posypeme skořicí, pokapeme zbylým medem, poklademe vločkami másla. Kdo má rád sladší, může posypat i trochou cukru.
    Fantazii se meze nekladou, někdo má radši kakao, skořici lze nahradit i nakrájeným ovocemndle chuti. Rychlá snídaně, svačina, ale klidně i oběd, pro ty, co nemusí maso. Dobrá i druhý den studená do práce, jen ji uděláme trochu řidčí.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account