Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Janeta99
Janeta99
Vloženo 4. 2. 2017
Líbí se mi
10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
2-3 porce
Ingredience
Žampiony větší
9 ks
Sýr Niva
15 dkg
Vejce
1 ks
Strouhanka
1 hrnek
Hladká mouka
2 lžíce
Pivo nebo mléko nebo voda (na zředění vejce)
2 lžíce
Brambory
5 ks
Salát polníček s rukolou - čerstvá zelenina
3 hrst
Zelí bílé čerstvé pokrájené
3 hrst
Rajčata menší
3 ks
Zámecká zelenina mražená Nowaco
400 g
Jarní cibulka - nať
1 hrst
Majolka Helmans v sáčku
1 ks
Pepř
1 špetka
Kyselá okurka malinká nebo kousíček většího okurku
1 ks
Mrkev strouhaná malinká nebou kousíček z větší mrkve
1 ks
Nálev z okurku
1 lžička
Sůl
1 špetka
Máslo
1 lžíce
Drcený kmín
1 špetka
Voda
0,5 l

Obalované žampiony s Nivou, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou

Janeta99
Janeta99
Vloženo 4. 2. 2017
Líbí se mi
Obalované žampiony s Nivou, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou
10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
2-3 porce
Ingredience
Žampiony větší
9 ks
Sýr Niva
15 dkg
Vejce
1 ks
Strouhanka
1 hrnek
Hladká mouka
2 lžíce
Pivo nebo mléko nebo voda (na zředění vejce)
2 lžíce
Brambory
5 ks
Salát polníček s rukolou - čerstvá zelenina
3 hrst
Zelí bílé čerstvé pokrájené
3 hrst
Rajčata menší
3 ks
Zámecká zelenina mražená Nowaco
400 g
Jarní cibulka - nať
1 hrst
Majolka Helmans v sáčku
1 ks
Pepř
1 špetka
Kyselá okurka malinká nebo kousíček většího okurku
1 ks
Mrkev strouhaná malinká nebou kousíček z větší mrkve
1 ks
Nálev z okurku
1 lžička
Sůl
1 špetka
Máslo
1 lžíce
Drcený kmín
1 špetka
Voda
0,5 l

Obalované žampiony s Nivou, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou

Brambory dáme vařit do osolené vody s kmínem. Mezi tím, než se brambory uvaří, si oloupeme žampiony a odstraníme nožičky. Ty můžeme použít třeba do polévky. Do hlaviček žampiónů vložíme plátky Nivy. Na hlubší talíř dáme vejce naředěné pivem (mlékem nebo vodou-co máme zrovna po ruce, ideální je pivo), přidáme trošku soli, hladkou mouku a vidličkou vymícháme řídké těstíčko. Do něho namočíme žampiony a hned obalíme ve strouhance, kterou máme připravenou na druhém hlubokém talíři a usmažíme na pánvi na oleji do zlatova. Na další pánev dáme lžíci oleje a lehce orestujeme Zámeckou zeleninu max 5 minut osolíme, přidáme lžíci másla a odstavíme.

Domáci tatarskou omáčku připravíme tak, že Majolku Helmans dáme o menší mističky, trošičku osolíme, opepříme, přidáme kousek strouhané kyselé okurky,mrkve, lžičku laku z okurek a na špičku malé lžičky moučkového cukru.

Na talíř dáme žampiony a brambory s přiloženou zeleninou (polníček s rukolou, zelí pokrájené na nudličky, restovanou zeleninu, rajčata a  tatarku, kterou ozdobíme pokrájenou natí z jarní cibulky).

Dobrou chuť!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
2-3 porce
Ingredience
Žampiony větší
9 ks
Sýr Niva
15 dkg
Vejce
1 ks
Strouhanka
1 hrnek
Hladká mouka
2 lžíce
Pivo nebo mléko nebo voda (na zředění vejce)
2 lžíce
Brambory
5 ks
Salát polníček s rukolou - čerstvá zelenina
3 hrst
Zelí bílé čerstvé pokrájené
3 hrst
Rajčata menší
3 ks
Zámecká zelenina mražená Nowaco
400 g
Jarní cibulka - nať
1 hrst
Majolka Helmans v sáčku
1 ks
Pepř
1 špetka
Kyselá okurka malinká nebo kousíček většího okurku
1 ks
Mrkev strouhaná malinká nebou kousíček z větší mrkve
1 ks
Nálev z okurku
1 lžička
Sůl
1 špetka
Máslo
1 lžíce
Drcený kmín
1 špetka
Voda
0,5 l

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 11. 4. 2020

skvělé

Odpovědět
Jasper
Jasper 27. 8. 2019

Vypadá to luxusně

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

skvelé

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 163
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.