Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Janeta99
Janeta99
Vloženo 4. 2. 2017
Líbí se mi
10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
2-3 porce
Ingredience
Žampiony větší
9 ks
Sýr Niva
15 dkg
Vejce
1 ks
Strouhanka
1 hrnek
Hladká mouka
2 lžíce
Pivo nebo mléko nebo voda (na zředění vejce)
2 lžíce
Brambory
5 ks
Salát polníček s rukolou - čerstvá zelenina
3 hrst
Zelí bílé čerstvé pokrájené
3 hrst
Rajčata menší
3 ks
Zámecká zelenina mražená Nowaco
400 g
Jarní cibulka - nať
1 hrst
Majolka Helmans v sáčku
1 ks
Pepř
1 špetka
Kyselá okurka malinká nebo kousíček většího okurku
1 ks
Mrkev strouhaná malinká nebou kousíček z větší mrkve
1 ks
Nálev z okurku
1 lžička
Sůl
1 špetka
Máslo
1 lžíce
Drcený kmín
1 špetka
Voda
0,5 l

Obalované žampiony s Nivou, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou

Janeta99
Janeta99
Vloženo 4. 2. 2017
Líbí se mi
Obalované žampiony s Nivou, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou
10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
2-3 porce
Ingredience
Žampiony větší
9 ks
Sýr Niva
15 dkg
Vejce
1 ks
Strouhanka
1 hrnek
Hladká mouka
2 lžíce
Pivo nebo mléko nebo voda (na zředění vejce)
2 lžíce
Brambory
5 ks
Salát polníček s rukolou - čerstvá zelenina
3 hrst
Zelí bílé čerstvé pokrájené
3 hrst
Rajčata menší
3 ks
Zámecká zelenina mražená Nowaco
400 g
Jarní cibulka - nať
1 hrst
Majolka Helmans v sáčku
1 ks
Pepř
1 špetka
Kyselá okurka malinká nebo kousíček většího okurku
1 ks
Mrkev strouhaná malinká nebou kousíček z větší mrkve
1 ks
Nálev z okurku
1 lžička
Sůl
1 špetka
Máslo
1 lžíce
Drcený kmín
1 špetka
Voda
0,5 l

Obalované žampiony s Nivou, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou

Brambory dáme vařit do osolené vody s kmínem. Mezi tím, než se brambory uvaří, si oloupeme žampiony a odstraníme nožičky. Ty můžeme použít třeba do polévky. Do hlaviček žampiónů vložíme plátky Nivy. Na hlubší talíř dáme vejce naředěné pivem (mlékem nebo vodou-co máme zrovna po ruce, ideální je pivo), přidáme trošku soli, hladkou mouku a vidličkou vymícháme řídké těstíčko. Do něho namočíme žampiony a hned obalíme ve strouhance, kterou máme připravenou na druhém hlubokém talíři a usmažíme na pánvi na oleji do zlatova. Na další pánev dáme lžíci oleje a lehce orestujeme Zámeckou zeleninu max 5 minut osolíme, přidáme lžíci másla a odstavíme.

Domáci tatarskou omáčku připravíme tak, že Majolku Helmans dáme o menší mističky, trošičku osolíme, opepříme, přidáme kousek strouhané kyselé okurky,mrkve, lžičku laku z okurek a na špičku malé lžičky moučkového cukru.

Na talíř dáme žampiony a brambory s přiloženou zeleninou (polníček s rukolou, zelí pokrájené na nudličky, restovanou zeleninu, rajčata a  tatarku, kterou ozdobíme pokrájenou natí z jarní cibulky).

Dobrou chuť!

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

skvelé

Odpovědět
Clairest
Clairest 29. 11. 2017

Žampiony miluji, hned bych je dala

Odpovědět
sarinkaCZ
sarinkaCZ 11. 2. 2017

Vypadá to moc hezky, jen tu domácí majonézu bych udělala z vajíčka a oleje, je to trochu pracnější, ale o to víc to chutná

Odpovědět
Janeta99
Janeta99 12. 2. 2017

Dříve jsem dělávala, dnes používám Helmansku, ta nám moc chutná.

lemur
lemur 10. 2. 2017

Musí to být dobré.

Odpovědět
evionka
evionka 5. 2. 2017

tak žampióny miluji

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 925
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.