Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Cestomilka Jana
Cestomilka Jana
Vloženo 14. 10. 2018
Líbí se mi
30 minut min.
Příprava
2,5 hodiny min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
hovězí zadní maso
1 kg
cibule
1 ks
mrkve
2 ks
svazek petrželky
1 ks
bobkový list, rozmarýn
1 ks
6 kuliček pepře a sůl
1 ks
červené víno suché
400 ml
olivový olej
2 lžíce
anglická slanina
100 g
hovězí vývar podle potřeby
0
máslo
50 g
hladká mouka
1 lžíce

Nedělní oběd po francouzsku - hovězí po burgundsku

Cestomilka Jana
Cestomilka Jana
Vloženo 14. 10. 2018
Líbí se mi
Nedělní oběd po francouzsku - hovězí po burgundsku
30 minut min.
Příprava
2,5 hodiny min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
hovězí zadní maso
1 kg
cibule
1 ks
mrkve
2 ks
svazek petrželky
1 ks
bobkový list, rozmarýn
1 ks
6 kuliček pepře a sůl
1 ks
červené víno suché
400 ml
olivový olej
2 lžíce
anglická slanina
100 g
hovězí vývar podle potřeby
0
máslo
50 g
hladká mouka
1 lžíce

Nedělní oběd po francouzsku - hovězí po burgundsku

Maso nakrájejte na kostky a dejte do hrnce. Přidejte cibuli, mrkev, bylinky a pepř. Zalijte vínem a dejte na 24 hod. marinovat do chladu.

Poté sceďte a marinádu uschovejte. Maso oddělte od zeleniny a bylinek. V hrnci rozpalte olej, přidejte slaninu a zlehka opečte. Poté postupně přidávejte maso a zprudka ho opečte. Teprve poté osolte, přidejte zeleninu a opékejte (neduste). Teprve po chvíli zalijte uschovanou marinádou a na mírném ohni duste asi 2,5 hodiny. Bude-li potřeba, podlévejte vodou nebo hovězím vývarem. 

Až je maso měkké, zahusstěte šťávu máslem utřeným s moukou. Povařte ještě 10 minut a podávejte s francouzskou bagetou

 

Dobrou chuť 

 

30 minut min.
Příprava
2,5 hodiny min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
hovězí zadní maso
1 kg
cibule
1 ks
mrkve
2 ks
svazek petrželky
1 ks
bobkový list, rozmarýn
1 ks
6 kuliček pepře a sůl
1 ks
červené víno suché
400 ml
olivový olej
2 lžíce
anglická slanina
100 g
hovězí vývar podle potřeby
0
máslo
50 g
hladká mouka
1 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 1. 6. 2019

Hovězí a víno je idealní kombinace

Odpovědět
MajkaM
MajkaM 20. 11. 2018

Odpovědět
lemur
lemur 17. 10. 2018

Velká dobrota.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 14. 10. 2018

kdyby tam nemuselo přijít to víno, tak se do toho hned pustím..., vím, že tohle dělávala maminka a moc mi chutnalo

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 834
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.