Musaka

Vytisknout recept
Baklažán ošúpeme a nakrájame na asi 1 cm kolieska a poukladáme na olivovým olejom pofŕkaný plech, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme na 15 min. do vyhriatej rúry. Ak máme mladú cuketu, nemusíme ani šúpať.
Zemiaky očistíme a nakrájame na 2-3 mm kolieska a upražíme ich v oleji ako hranolky. Keby neboli opražené nebolo by to také chutné vraj.
Na oleji posmažíme cibuľu a cesnak, pridáme mleté mäso, soľ, korenie a dusíme 15 minút. Pridáme pretlak a rajčiny a ešte dusíme asi 10 min. Dochutíme štipkou škorice.
Na masle opražíme múku, prilejeme mlieko a za stáleho miešania uvaríme bešamel. Odstavíme, necháme asi 2 min. vychladnúť a zamiešame vajíčka a 40 g syra (ak nemáme parmezán alebo grana padano, použijeme aj eidam, nebude to ale ono).
Vrstvíme nasledovne:
Na spodok jénskej misy dáme opražené zemiaky, na to polovicu baklažánu, rajčinovú zmes s mletým mäsom, druhú polovicu baklažánu a celé to zalejeme bešamelom. Na vrch nastrúhame 60 g syra a pečieme nezakryté v rúre asi 30 min. Po upečení necháme 10-15 min. vychladnúť a podávame.
 
(Na tanieri je menšia porcia pre dieťa 🙂
2-3ks - baklažány alebo cukety
1ks - cibuľa
2-3stroužek - cesnak
500g - mletého mäsa
1dcl - rajčinového pretlaku
2ks - rajčiny
ks - soľ, korenie, škorica
50g - masla
50g - hladkej múky
700ml - mlieka
ks - soľ, korenie, muškátový oriešok
2ks - vajcia
40+60g - syra grana padano alebo parmezánu
3-4ks - zemiaky
ks - olivový olej
příprava - 60
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account