Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Delicious.blog
Delicious.blog
Vloženo 4. 6. 2015
Líbí se mi
30 min.
Příprava
15 minut min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Nori řasa
2 ks
Zbytky mrkve z odšťavňování
1 hrnek
Avokádo
1/2 ks
Okurka hadovka
1/4 ks
Kvalitní sójová omáčka
Wasabi pasta
Nakládaný zázvor

Co takhle exotické sushi, ovšem bez jediného kousku ryby?

Delicious.blog
Delicious.blog
Vloženo 4. 6. 2015
Líbí se mi
Co takhle exotické sushi, ovšem bez jediného kousku ryby?
30 min.
Příprava
15 minut min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Nori řasa
2 ks
Zbytky mrkve z odšťavňování
1 hrnek
Avokádo
1/2 ks
Okurka hadovka
1/4 ks
Kvalitní sójová omáčka
Wasabi pasta
Nakládaný zázvor

Co takhle exotické sushi, ovšem bez jediného kousku ryby?

Základem je mít zbytky z odšťavňování. Proto začneme odšťavněním mrkví. Šťávu vypijeme, zbytky uschováme. 

Následně si nori řasu poklademe mrkví, doplníme na tenké plátky nakrájeným avokádem, okurkou zbavenou zrníček a opatrně pomocí bambusové podložky srolujeme. Pomocí vody smotanou řadu přilepíme, aby držela a nerozmotala se.

Krájíme ostrým nožem, který si vždy namočíme do studené vody, po rozkrojení očistíme v utěrce a opět namočíme. Je potřeba mít pevnou ruku a nebát se toho, jinak se celé dílo může zkazit.

Podáváme klasicky se sójovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem. 

30 min.
Příprava
15 minut min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Nori řasa
2 ks
Zbytky mrkve z odšťavňování
1 hrnek
Avokádo
1/2 ks
Okurka hadovka
1/4 ks
Kvalitní sójová omáčka
Wasabi pasta
Nakládaný zázvor

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
lemur
lemur 27. 6. 2020

Zajímavý recept.

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

bezva

Odpovědět
Jasper
Jasper 27. 8. 2019

To bude dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 405
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.