Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 7. 3. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Mrkev
370 g
Wasabi pasta
1 lžička
Cibule
1 ks
Vajíčko
1 ks
Ovesné vločky (jemné)
100 g
Mléko
200 ml
CHIA semínka
1 lžíce
Sůl
1 špetka
Pepř
1 špetka
Zelené bylinky
2 lžíce
(Kukuřičná) strouhanka
3-4 lžíce
Olej na smažení
75 ml

Vyzkoušejte zdravé a lahodné mrkvové biftečky

Francis
Francis
Vloženo 7. 3. 2017
Líbí se mi
Vyzkoušejte zdravé a lahodné mrkvové biftečky
20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Mrkev
370 g
Wasabi pasta
1 lžička
Cibule
1 ks
Vajíčko
1 ks
Ovesné vločky (jemné)
100 g
Mléko
200 ml
CHIA semínka
1 lžíce
Sůl
1 špetka
Pepř
1 špetka
Zelené bylinky
2 lžíce
(Kukuřičná) strouhanka
3-4 lžíce
Olej na smažení
75 ml

Vyzkoušejte zdravé a lahodné mrkvové biftečky

A je tu jaro. Příroda se začíná probouzet z dlouhého zimního spánku, odhazuje bílou peřinu a všemu živému pomáhá ke znovuzrození. Nalaďme i my náš organismus do rytmu nově přicházející energie a podpořme své tělo i duši zdravou, zelenou a odlehčenou stravou.

Tip na lehký, rychlý a výtečný oběd je tu v podobě mrkvových biftečků, na kterých si rozhodně pochutnáte a naladíte své chuťové buňky na jarní jídelníček.

Příprava není nijak složitá a použité ingredience určitě doma také nejdete. Anebo zapojte fantazii a zaměňujte dle svých vlastních chutí.

Potřebovat budete:

  • 370 g mrkve (množství odpovídá asi 6 ks středně velkých kousků)
  • 1 ČL Wasabi pasty (můžete zaměnit za chilli pastu)
  • 1 středně velká cibule
  • 1 vajíčko
  • 100 g ovesných vloček namočte do 200 ml mléka (obyčejné nebo rostlinné)
  • 1 PL CHIA gelu
  • Sůl dle chuti (min ½ ČL)
  • Špetku pepře
  • 2 PL nasekaných čerstvých zelených bylinek (pažitka, petržel, koriandr, tymián)
  • Na zahuštění (kukuřičná) strouhanka
  • Olej na smažení

Mrkev oškrábejte, nakrájejte na menší kousky a povařte 10 – 12 minut nad párou. Nechte mírně vychladnout a poté vložte do mixéru. Přidejte nakrájenou cibuli a namočené ovesné vločky. Rozmixujte do hrubší konzistence. Přendejte do misky, okořeňte, přidejte CHIA gel, Wasabi pastu a vajíčko. Spojte do hladké směsi. Pokud se vám bude zdát, že je těsto příliš řídké, zahustěte kukuřičnou strouhankou. Přisypte bylinky a nechte chvilku odstát.

Jak na CHIA gel? Smíchejte v poměru 1 PL CHIA semínek se 3 PL studené vody, zamíchejte a nechte 3 minuty odstát.

Ze směsi vytvořte koule asi o velikosti golfového míčku, které na rozehřáté pánvičce s kapkou oleje lžící stlačíte do placičky. Opečte z každé strany dozlatova. Vyndejte na papírový ubrousek, aby se přebytečný tuk ze smažení do něho vsákl.

Můžete je před smažením ještě trochu ve strouhance obalit, aby byl výsledný bifteček křupavější.

Podávejte s vařenými pažitkovými brambory anebo si jen jako přílohu udělejte lehký zeleninový salát.

TIP: k biftečkům si vyrobte jednoduchý pikantní dip, který nasládlou chuť mrkve v biftečkách výtečně doplní.

Co budete potřebovat?

  • 6 PL kvalitního jogurtu řeckého typu
  • 1 PL Wasabi pasty (nebo Chilli)
  • kapku šťávy z limety
  • špetku soli
  • špetku pepře

Všechny suroviny smíchejte do hladkého krému a nechte chvilku odležet, aby se chutě dokonale propojily.

 

Dobrou chuť.

 

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Mrkev
370 g
Wasabi pasta
1 lžička
Cibule
1 ks
Vajíčko
1 ks
Ovesné vločky (jemné)
100 g
Mléko
200 ml
CHIA semínka
1 lžíce
Sůl
1 špetka
Pepř
1 špetka
Zelené bylinky
2 lžíce
(Kukuřičná) strouhanka
3-4 lžíce
Olej na smažení
75 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

Super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 11. 4. 2020

dobrota

Odpovědět
Jasper
Jasper 28. 8. 2019

Úžasný recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

mňamka

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 274
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.