Miniřízečky se smetanovýma bramborama

Vytisknout recept

Dnes i připravíme  lehké miniřízečky z cornflakesů  se smetanovýma bramborama a slaninkou.

 Začneme tím, že si připravíme brambory. Nejprve  je oloupeme a pak nakrájíme  na " kostičky" středně malé a dáme je vařit dokud nejsou   lehce tvrdší na zkus - ne rozvařené, protože se budou ještě opékat na pánvi pro barvu. Mezitím co se nám brambory vaří připravíme a nakrájíme si maso na námi určený tvar a velikost a okořeníme.   Do 3 misek si připravíme zvlášť cornflakesy, mouku a vajíčka ( vajíčka promícháme a osolíme). Postupně  uděláme  trojobal a  místo strouhanky jsou cornflakesy.   A dáme je dělat. Prostě klasické řízky 🙂 

 Mezitím dokončíme brambory. Brambory když jsou hotové, tak je zcedíme a dáme stranou .Na rozpálenou pánev přidáme sádlo, nakrájenou slaninku  a cibuli.  Opečeme  je do zlatova a  přidáme brambory. Když jsou i brambory do zlatova tak  přidáme slaninu a nakrájenu petrželku pro barvu a chuť.

Řízečky a brambory podáváme teplé. Toto jídlo se hodí jak pro malé, tak i velké strávníky. Doporučuji k jídlu přidat okurkový nebo rajčatový salátek. Ať chutná !!


0,5kg - Vepřové maso / kuřecí maso
200g - cornflakes
3ks - vajíčka
snítkaks - petrželka
500g - brambory
1ks - smetana
3ks - cibule
100g - uzená slanina
dle chutiks - sůl a pepř
150g - hladká mouka
200 g - sádlo
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Dominika Šimonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account