Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 30. 7. 2021
Líbí se mi
5+60 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
lišky
1 cedníik ks
cibule
1 ks
sladká paprika, uzená paprika
sůl, drcený kmín
voda nebo vývar
zakysaná smetana
1 ks
sádlo
1 lžíce
škrobová moučka (nebo mouka)
1 lžíce

Lišky na paprice

hudlenka
hudlenka
Vloženo 30. 7. 2021
Líbí se mi
Lišky na paprice
5+60 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
lišky
1 cedníik ks
cibule
1 ks
sladká paprika, uzená paprika
sůl, drcený kmín
voda nebo vývar
zakysaná smetana
1 ks
sádlo
1 lžíce
škrobová moučka (nebo mouka)
1 lžíce

Lišky na paprice

Nosíme nyní z lesa hodně lišek /pozor, nesmíte si plést lišky a lošáky, i když

i lošák je údajně jedlý, ale toho jsme nikdy nesbírali!/

toto je liška obecná, ty sbíráme

tohle je lošák zprohýbaný, má jinou strukturu pod hlavičkou..

 

Postup prací:

 

Lišky si vyčistíte, nakrájíte třeba na podlouhlé půlky nebo jak jste zvyklí a pořádně

je promyjete. Já dnes měla katastrofickou spotřebu vody, ale  byly samé jehličí,

kapradí a mech. Necháte odkapat na cedníku. Cibuli nakrájíte najemno.

Do hrnce dáte sádlo (olej), na to cibulku a drcený kmín a osmahnete.

Pak vysypete houby, promícháte, přidáte podle oka červenou sypanou papriku

a trochu i uzené papriky (asi není nutná). Opět promícháte, zalijete horkou vodou

nebo vývarem a necháte dusit, až jsou lišky měkké.

"Já se tedy přiznám, že jsem to dnes dala do papíňáku, na 7 minut a bylo hotovo."

Když tedy byly lišky měkké, ještě jsem přidala trochu vody a nechala provařit,

pak jsem v hrnku rozmíchala trochu škrobu a zahustila. Nakonec jsem přidala

zakysanku, rozmíchala a oběd byl hotov.

Pochutnali jsme si moc, manžel s rýží, já pro sebe uvařila bramboru. Jednu.

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 

5+60 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
lišky
1 cedníik ks
cibule
1 ks
sladká paprika, uzená paprika
sůl, drcený kmín
voda nebo vývar
zakysaná smetana
1 ks
sádlo
1 lžíce
škrobová moučka (nebo mouka)
1 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 13. 8. 2021

Je to vynikající...pochutnal jsem si

Odpovědět
evabel
evabel 12. 8. 2021

To bych si dala, mňam

Odpovědět
sipeji
sipeji 1. 8. 2021

Lišky jsou výborné houby.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 11. 8. 2021

včera jich manžel zase donesl mísu, tak budou dneska znovu, s těstovinami

dasenaK
dasenaK 31. 7. 2021

Zajímavé, až na to, že jsem letos viděla jednu lišku

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 31. 7. 2021

živou nebo houbovou? U nás roste lišek hodně...a živou jsme taky už několikrát potkali

ohnivázenaMagdalena
ohnivázenaMagdalena 31. 7. 2021

Letos jsem se načistila lišek.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 31. 7. 2021

i já... je jich fakt hodně i na místech, kde nikdy nerostly

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
100 483
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.