Lečo s cherry rajčátky

Vytisknout recept
Kdo by neznal lehké letní jídlo ze zeleniny, které je snadné na přípravu a zároveň velmi chutné? Lečo, jež se připravuje z paprik a rajčat, se v posledních letech objevuje i na menu restaurací a bister. Možná i proto, že rajčata mají Češi čím dál raději. Podle Českého statistického úřadu byla spotřeba rajčat v roce 1992 přibližně 7 kg, v roce 2017 už 11,8 kg! Poslední dobou jsou velmi oblíbená drobná cherry rajčátka, která jsme tentokrát použili i my. TIP! Nezapomeňte si naservírovat tenhle „znovu objevený“ letní recept s oblíbeným pečivem, bez něho by to nebylo ono!
Postup:
  1. Na rozehřátém oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibuli se šunkou. Přidejte pokrájené papriky a také osmahněte.
  2. Poté přidejte pokrájená rajčata, čerstvý tymián a na mírném plameni duste asi dvacet minut, dokud lečo nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
  3. V misce rozšlehejte vejce s pyré, vmíchejte do horkého leča a nechte prohřát.
  4. Podávejte s pečivem, posypané sekanou petrželkou.
  5. TIP! Opravdu kvalitní šunku nejvyšší kvality seženete u Váhaly (Farmářská šunka nejvyšší jakosti, Myslivecká šunka nejvyšší jakosti, Šunka Mandolína – nejvyšší jakosti) nebo u společnosti MAKOVEC a.s. (Chalupářská šunka nejvyšší jakosti). Všechny mají značku kvality Klasa.

500g - krájená cherry rajčátka
200g - nakrájená šunka nejvyšší jakosti
1ks - velká cibule
1ks - červená paprika
1ks - žlutá paprika
4ks - velká vejce
3lžíce - rajčatové pyré
2lžíce - olivový olej
1špetka - čerstvý tymián
1špetka - zelená petrželka
1špetka - sůl
1špetka - pepř
1špetka - cukr
2krajíc - oblíbené pečivo
příprava - 45
vaření - ,
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account