Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

evionka
evionka
Vloženo 11. 7. 2016
Líbí se mi
20 min min.
Příprava
20 min min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
cibule
uzenina
masox
sladká paprika
zelená paprika
sůl
pepř
rajčata
vajíčka

Lečo od taťušy

evionka
evionka
Vloženo 11. 7. 2016
Líbí se mi
Lečo od taťušy
20 min min.
Příprava
20 min min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
cibule
uzenina
masox
sladká paprika
zelená paprika
sůl
pepř
rajčata
vajíčka

Lečo od taťušy

Letní sezóna je v plném proudu. Je čas na vaření letních chutných jídel. Jako třeba lečo.

 

Taťuša lečo miluje. Já také. Přípravu tohoto pokrmu přenechávám jemu, protože si sám vymyslel recept a pak ho na nás zkouší. Dělá ho do velkého hrnce, protože podezřele rychle mizí.

Množstí ingrediencí neznám, protože je do toho hrnce hází podle oka. Inu, chlap, nezatěžuje se maličkostmi. Přesto je výsledek vynikající.

Rajčata pěstujeme na zahrádce a mají úplně jinou chuť, než kupovaná v obchodě. Tento rok dostal i zvláštní druhy, takže se můžeme pyšnit rajčaty žlutými, rajčaty soudkovitými a rajčaty masitými. Poprvé na vlastní oči jsem spatřila rajčata černá, o kterých jsem dosud neměla ponětí.

Nejdříve na másle zpění cibuli a orestuje ji. To je vždy velké drama, protože cibule musí vonět a musí být dozlatova. Hrozně to prožívá, takže když není cibule správně orestovaná, tak má z toho trauma.

Pokud toto všechno vypukne, tak my všichni mizíme z kuchyně, abychom ho nerušiil v této bohulibé činnosti.

Pak tam přidá na kostky nakrájenou uzeninu a zasype sladkou paprikou. Pečlivě hlídá, aby se mu to nepřipálilo.

Postupně přidá na větší kousky nakrájenou papriku, sůl, pepř a vývar. Vše důkladně  zamíchá a raduje se z toho, jak se mu to pěkně vaří.

Asi po pěti minutách přidá nakrájená rajčata. Opět promíchá a přikryje pečlivě poklicí.

Lečo se dusí. Všichni chodíme okolo a chválíme tátu, jak umí hezky vařit a těšíme se na jídlo.

Perlička nakonec - smažená vajíčka na másle. Kdybych ho neměla, tak až do konce života tam sázím vejce jen tak. Takto je to daleko lepší a chutnější.

Lečo pojídáme s chlebem. U nás má velmi krátkou životnost, navíc je to zdravé a osvěžující.

 

Přeji hezké léto s lečem na talíři.

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
lemur
lemur 23. 9. 2018

Máme ho rádi.

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

super

Odpovědět
sipeji
sipeji 14. 7. 2016

lečo bych mohla jíst celé léto

Odpovědět
benca
benca 12. 7. 2016

leco by som jedla kazdy den

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 12. 7. 2016

lečo máme rádi, dělám i houbové...a je pravda, že domácí zelenina je nejlepší!!! Díky za nový způsob leča

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 959
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.