Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 14. 1. 2020
Líbí se mi
20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
plecko
500 g
cibule
1 ks
lečo sklenice
1 ks
sůl a pepř
dle chuti ks
mouka hladká
dle potřeby ks

Lečánky

madlenka
madlenka
Vloženo 14. 1. 2020
Líbí se mi
Lečánky
20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
plecko
500 g
cibule
1 ks
lečo sklenice
1 ks
sůl a pepř
dle chuti ks
mouka hladká
dle potřeby ks

Lečánky

500 g vepřového plecka
1 cibule
1 velká sklenice leča
sůl
pepř
 hladká mouka

 

 

 

  1. V hrnci zesklovatíme cibulku a dáme orestovat maso nakrájené na kostičky. Až se zatáhne tak podlejeme vodou a dusíme, osolíme, opepříme.

  2. Až je maso poloměkké přidáme k masu celou sklenici leča a až je maso měkké pak směs v hrnci zatřeme zátěrkou. (Pro začátečníky: asi 3 polévkové lžíce hladké mouky rozmícháme v 1,5 dcl studené vody a nalijeme za stálého míchání do hrnce).

  3. Necháme chvíli povařit a můžeme podávat. Nejlépe se hodí s rýží, ale i s těstovinami chutná skvěle.

 

20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
plecko
500 g
cibule
1 ks
lečo sklenice
1 ks
sůl a pepř
dle chuti ks
mouka hladká
dle potřeby ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 27. 3. 2020

super

Odpovědět
Majina
Majina 21. 1. 2020

vďaka za tip na obed rýchly a nenáročný na suroviny.

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 20. 1. 2020

Také dělám je to rychlovka

Odpovědět
Jasper
Jasper 18. 1. 2020

Bezva rychlovka

Odpovědět
Lucka94
Lucka94 15. 1. 2020

lečo sice sním, ale není to jedno z mých oblíbených jídel

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 637
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.