Lasagne se špenátem a plísňovým sýrem

Vytisknout recept
1. Jako první si připravíme bešamel: v mléce rozmíchejte mouku, přidejte máslo, za stálého míchání uveďte do varu a povařte 5 minut. Osolte a přidejte strouhaný muškátový oříšek 
2. Na řadu přijde špenát: na olivovém oleji nechte zpěnit cibulku, přidejte špenát, česnek a dochuťte opatrně solí
3. Do vymazané mísy nebo pekáče vkládejte postupně plátky lasagní, špenát, plísňový sýr, strouhaný parmazán a bešamel. Jednotlivé vrstvy střídejte, vytvořte nejméně 3
4. Na poslední vrstvu pak položte pouze sýr, bešamel a strouhaný parmazán
5. Vložte do předehřáté trouby a pečte 25 - 30 minut na cca 200°C
Poznámka: Nevařené lasagne vždy trošku pokapu studenou vodou a až poté postupně pokládám uvedené ingredience
                   Foto je za syrového stavu
12plátek - Lasagne
400g - špenátové listy
900ml - mléko
60g - hladká mouka
60g - máslo
1ks - středně velká cibule
2stroužek - česnek
150-200g - parmazán
250g - plísňový sýr
odhademks - olivový olej
odhademšpetka - sůl
špetka - muškátový oříšek
příprava - 40
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Barbora Píšová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account