Kynuté knedlíky s borůvkami

Vytisknout recept
 
1Do mísy prosejte mouku. Uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přilijte asi 100ml vlažného mléka a nechte chvíli na teplém místě zpěnit. 
2Pak přisypte cukr, vyklepněte vejce a vlijte zbytek mléka. Osolte. Vařečkou vypracujte těsto. Přikryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut kynout na teplém místě. 
3Z vykynutého těsta odkrajujte lžící kousky těsta o velikosti vlašského ořechu a prsty je vytáhněte do stran. Naskládejte placičky těsta na vál a do středu každé z nich dejte lžíci borůvek. Zabalte, v dlaních vytvarujte kuličku a nechte ještě 15 minut odpočinout pod utěrkou.
4Připravené knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte asi 14 minut. V polovině vaření je otočte. Mezitím ušlehejte šlehačku a nechte rozpustit čokoládu.
5Knedlíky vylovte děrovanou naběračkou a propíchněte, aby z nich vyšla pára. Rozdělte je na talíře, přelijte rozpuštěným máslem a podávejte ozdobené šlehačkou a čokoládou. 
ks - mouka pšeničná polohrubá 500 g
ks - droždí čerstvé 30 g
ks - mléko 300 ml
ks - krupicový cukr 60 g
ks - vejce 2 ks
ks - sůl 1 špetka
ks - borůvky 500 g lze použít i mražené
ks - máslo 50 g rozpuštěné, na přelití
ks - smetana ke šlehání 200 ml
ks - tmavá čokoláda 1 ks tabulka, lze nahradit hotovou čokoládovou polevou
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account