Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 26. 10. 2018
Líbí se mi
30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
3 - 4 porce
Ingredience
Květák (středně velký)
1 ks
Kuskus
1 hrnek
Horká voda
2 hrnek
Sůl
1 lžíce
Pepř
1 špetka
Čerstvý koriandr
4 ks
Provensálské bylinky
1 lžíce
Cibule
1 ks
Olej (řepkový, slunečnicový)
75 ml

Květákové kuskuseto

Francis
Francis
Vloženo 26. 10. 2018
Líbí se mi
Květákové kuskuseto
30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
3 - 4 porce
Ingredience
Květák (středně velký)
1 ks
Kuskus
1 hrnek
Horká voda
2 hrnek
Sůl
1 lžíce
Pepř
1 špetka
Čerstvý koriandr
4 ks
Provensálské bylinky
1 lžíce
Cibule
1 ks
Olej (řepkový, slunečnicový)
75 ml

Květákové kuskuseto

Kuskuseto? Přemýšlela jsem nad názvem dnešního super-rychlého pokrmu a přišla na originální a přesně vystihující titulek. Vypadá jako rizoto, ale s rýží nemá nic společného. Tak proč tomu nedat jméno podle skutečné ingredience, kterou jídlo obsahuje? Když kuskus, tak pak jedině kuskuseto.

Hříčka pro jazyk český i mlsný, co říkáte?

Kuskus je báječná potravina. Nejen na extra rychlou přípravu, ale i na extra výživné látky. Obsahuje značné množství uhlohydrátů, vlákniny, bílkovin, vitamínů B a E, dále fosfor, vápník a železo. Může se pochlubit velmi malým množstvím tuku, což ho řadí mezi dietní a výživné potraviny. Vyrábí se mletím pšenice na hrubo.

Na výrobu naprosto úžasného a velmi snadného kuskuseta budete potřebovat:

  • 1 středně velký květák
  • 1 hrnek kuskusu
  • 2 hrnky horké vody
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý koriandr
  • 1 cibule
  • 75 ml oleje
  • provensálské bylinky

Květák dobře omyjte, rozeberte na růžičky a dejte vařit na cca 5 - 7 minut. Pokud používáte k přípravě zeleniny parní hrnec, květák upravte dle návodu. Nad parní lázní příprava květáku potrvá 10 - 12 minut.

Kuskus namočte dle návodu na obalu. Svůj objem zdvojnásobí. Tudíž na 1 hrnek syrového kuskusu použijte 2 hrnky horké vody. Kuskus vložte do mísy a zalijte vodou. Osolte dle chuti a přidejte provensálské bylinky. Nechte namočené 10 - 15 minut.

Vařený květák rozkutrujte na menší kousky v robotu. V kastrolu zpěňte na oleji jemně nakrájenou cibuli a restujte do sklovata. Přidejte kutrovaný květák a prohoďte s cibulkou. Přisypte spařený kuskus a jemně promíchejte. Dochuťte čerstvým koriandrem a pepřem.

Na talíři můžete zdobit strouhaným sýrem typu Eidam. Z tohoto množství uvaříte bleskově 3 - 4 porce.

Dobrou chuť.

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
3 - 4 porce
Ingredience
Květák (středně velký)
1 ks
Kuskus
1 hrnek
Horká voda
2 hrnek
Sůl
1 lžíce
Pepř
1 špetka
Čerstvý koriandr
4 ks
Provensálské bylinky
1 lžíce
Cibule
1 ks
Olej (řepkový, slunečnicový)
75 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 18. 5. 2020

Vyzkouším

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 24. 4. 2020

To by mi chutnalo

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 16. 4. 2020

skvělé

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 458
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.