Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 26. 10. 2018
Líbí se mi
30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
3 - 4 porce
Ingredience
Květák (středně velký)
1 ks
Kuskus
1 hrnek
Horká voda
2 hrnek
Sůl
1 lžíce
Pepř
1 špetka
Čerstvý koriandr
4 ks
Provensálské bylinky
1 lžíce
Cibule
1 ks
Olej (řepkový, slunečnicový)
75 ml

Květákové kuskuseto

Francis
Francis
Vloženo 26. 10. 2018
Líbí se mi
Květákové kuskuseto
30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
3 - 4 porce
Ingredience
Květák (středně velký)
1 ks
Kuskus
1 hrnek
Horká voda
2 hrnek
Sůl
1 lžíce
Pepř
1 špetka
Čerstvý koriandr
4 ks
Provensálské bylinky
1 lžíce
Cibule
1 ks
Olej (řepkový, slunečnicový)
75 ml

Květákové kuskuseto

Kuskuseto? Přemýšlela jsem nad názvem dnešního super-rychlého pokrmu a přišla na originální a přesně vystihující titulek. Vypadá jako rizoto, ale s rýží nemá nic společného. Tak proč tomu nedat jméno podle skutečné ingredience, kterou jídlo obsahuje? Když kuskus, tak pak jedině kuskuseto.

Hříčka pro jazyk český i mlsný, co říkáte?

Kuskus je báječná potravina. Nejen na extra rychlou přípravu, ale i na extra výživné látky. Obsahuje značné množství uhlohydrátů, vlákniny, bílkovin, vitamínů B a E, dále fosfor, vápník a železo. Může se pochlubit velmi malým množstvím tuku, což ho řadí mezi dietní a výživné potraviny. Vyrábí se mletím pšenice na hrubo.

Na výrobu naprosto úžasného a velmi snadného kuskuseta budete potřebovat:

  • 1 středně velký květák
  • 1 hrnek kuskusu
  • 2 hrnky horké vody
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý koriandr
  • 1 cibule
  • 75 ml oleje
  • provensálské bylinky

Květák dobře omyjte, rozeberte na růžičky a dejte vařit na cca 5 - 7 minut. Pokud používáte k přípravě zeleniny parní hrnec, květák upravte dle návodu. Nad parní lázní příprava květáku potrvá 10 - 12 minut.

Kuskus namočte dle návodu na obalu. Svůj objem zdvojnásobí. Tudíž na 1 hrnek syrového kuskusu použijte 2 hrnky horké vody. Kuskus vložte do mísy a zalijte vodou. Osolte dle chuti a přidejte provensálské bylinky. Nechte namočené 10 - 15 minut.

Vařený květák rozkutrujte na menší kousky v robotu. V kastrolu zpěňte na oleji jemně nakrájenou cibuli a restujte do sklovata. Přidejte kutrovaný květák a prohoďte s cibulkou. Přisypte spařený kuskus a jemně promíchejte. Dochuťte čerstvým koriandrem a pepřem.

Na talíři můžete zdobit strouhaným sýrem typu Eidam. Z tohoto množství uvaříte bleskově 3 - 4 porce.

Dobrou chuť.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 31. 5. 2019

Zajímavý recept. Vypadá to dobře

Odpovědět
Tvořilka97
Tvořilka97 2. 11. 2018

To musím vyzkoušet

Odpovědět
Francis
Francis 3. 11. 2018

Paráda! Ať chutná

lemur
lemur 29. 10. 2018

Ráda vyzkouším nový recept.

Odpovědět
Francis
Francis 29. 10. 2018

Super, ať se podaří a chutná

avatar
Věra Zelenková 27. 10. 2018

Odpovědět
beata0063
beata0063 27. 10. 2018

pridala som ešte nejaké druhy zeleniny a bolo výborné

Odpovědět
Francis
Francis 27. 10. 2018

Skvělé! Pokrm se nechá kombinovat s jakoukoliv zeleninou, dle libosti a chuti.

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 159
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.