Kuřecí steak s bazalkovou omáčkou

Vytisknout recept
Nedávno jsem si dala v jedné zámecké zahradě, kde výtečně vaří, kuřecí steak s bazalkovou omáčkou a byla to taková dobrota, že jsem to vyzkoušela i doma. Na postup k omáčce jsem se podívala na netu, je to jednoduché a rychlé.
 
Příprava masa: kuřecí maso si nařezejte na plátky, naklepejte jemně paličkou, osolte a potřete grilovacím kořením. Plátky dejte do misky a zalijte olivovým olejem, aby zkřehly. To jsem si udělala hned ráno. Dejte uležet do lednice.
 
Příprava brambor: je to na Vás, jak si sami děláte americké brambory, nebo zda máte rádi hranolky či krokety..., ale já dělala ameriky. Brambory jsem si asi 10 minut předvařile dobře umyté ve slupce, poté jsem je pokrájela na kousky (měsíčky) a dala na pečící papír do plechu. Malinko zase osolila a zasypala kořením, pokapala olivovým olejem a dala je ještě cca na 15 minut dopéci do trouby - vše se musí propočítat, aby to vyšlo a bylo hotovo najednou.
 
Bazalková omáčka: natrhala jsem si tolik bazalky, kolik jsem měla zrovna na stonkách a po umytí ji jemně nasekala. Do kastrolku vylijeme 1 šlehačku, přidáme bazalku a asi půl lžičky podravky, promícháme a pomalu přivedeme k varu. Stále mícháme, aby se šlehačka nepřipálila. Mělo by to zkoustnout, což se  mi tedy nepovedlo, tak jsem přidala lžíci světlé jíšky z krabičky... Odstavíme.
 
Mezitím se nám již může rozpálit olej na pánvi nebo gril, kam vložíme maso a upečeme. Já na grilovací pánvi pár minut z jedné strany a pak o něco méně z druhé.
 
Naservírujeme na talíř brambory a maso, přidáme zeleninovou přízdobu, maso polijeme omáčkou.
 
Dobrou chuť, je to mňamka převýborná...
 
Hudlenka
4ks - kuřecí prsní řízky
ks - grilovací hoření, sůl
4ks - brambory - porce
ks - koření na brambory
250ml - smetana ke šlehání
ks - bazalka čerstvá - podle sebe
ks - podravka (koření)
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account