
Grilovací sezóna právě začíná! Připravte si nástroje a grily, nakupte ingredience, pozvěte přátele a odstartujte svou první letošní BBQ párty!
1 Vložte maso mezi fólie a lehce ho sklepněte paličkou. Smíchejte chilli se sójovou a rybí omáčkou, olejem, kořením a lžící nasekaného koriandru. Přidejte maso a nechte ho aspoň půl hodiny marinovat, ale klidně i přes noc. Mezitím namočte dřevěné špejle (nebudou se tak opalovat) a rozpalte gril.
2 Na dlouhé nudličky pokrájená kuřecí stehna napíchejte podélně na špejle tak, aby tvořila vlnky a ze špízu tak nevisely menší kousky.
3 Špízy grilujte z každé strany asi 5 minut, během pečení ho potírejte zbylou marinádou. Promíchejte suroviny na dip a podávejte ho se špízy posypanými lístky koriandru a šalotkou.
Vše dejte do mixéru a rozmixujte na kašovitou omáčku, kterou používáme jako dip ke špízkům.
Letoční sezónu jsem zahájila s elektrickým grilem George Foreman a nemůžu si ho vynachválit. Vnitřní/ venkovní gril George Foreman je perfektní pro milovníky BBQ!
Tento gril je dodáván s odnímatelným stojanem, který můžete ke grilu připevnit, aby mohl být samostatně postavený na zahradě, nebo můžete tělo grilu jednoduše umístit na stůl uvnitř. Stojan se jednoduše rozkládá na části a díky tomu se lépe rozkládá a skládá, když je potřeba. Je ideální když nemáte moc prostoru pro jeho skladování nebo jej chcete využít třeba na kempování.
Zdroj inspirace: Apetitonline
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
vyzkouším
mňamka
Mňam
recept bude iste mňamka.