Kuřecí sladkopálivá Čína s rýží

Vytisknout recept
 
 
 

Nejprve si omyjeme a očistíme kuřecí prsní řízky, které nakrájíme na nudličky a

osolíme.

 

Na suchou pánev si dáme opražit oříšky kešu. Dáme je stranou. Nakrájenou

anglickou slaninu si trochu osmažíme, přidáme olej, dáme opéci kuřecí maso a

přidáme houby. Chvíli za občasného míchání dusíme. Přidáme mraženou čínskou

zeleninu, citronovou trávu a pár minut opět dusíme. Nakonec přimícháme sladkou

thajskou omáčku, za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Nakonec zahustíme

kokosovým mlékem a vmícháme kešu oříšky.

 

 

 

Rýži si omyjeme, přidáme vodu, sůl, hřebíček a bobkový list. Vaříme asi 13 minut.

 

 

 

Servírujeme  na talíř rýži a kuřecí maso s thajskou omáčkou. Můžeme si k tomu

udělat nějaký salátek, třeba okurkový. Přeji dobrou chuť !!!

 
 
 
 

 


750g - kuřecí prsní řízky
100g - anglická slanina
200g - mražené nebo čerstvé houby
100g - kešu oříšky
290 x 2g - sladkopálivá thajská omáčka
300g - kokosové mléko
350g - mražená čínská zelenina
několikks - citronová tráva
4+ 4lžička - sůl
100ml - rostlinný olej
500g - rýže
8ks - hřebíček
2ks - bobkový list
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account