
Kuře si s estragonem rozumí z bylinek snad nejlépe. V kombinaci s pískavicí vznikne nádherný chuťový zážitek. Už to není JEN kuře.
V olivovém oleji rozmícháme velkou špetku sušeného koriandru a špetku pískavice. Tím kuře potřeme a dáme odležet do lednice. Mezitím si připravíme bylinkové máslo - nasekáme jemně estragon a petrželku, smícháme s máslem a to dáme také ztuhnout do lednice. Jednu snítku estragonu a petrželky si necháme stranou.
Když je máslo ztuhlé, uděláme v kuřeti kapsu, vyložíme máslem, schovanými snítkami bylinek a rozehřejeme troubu na 200°C. Kuře dáme do pekáčku, podlijeme, přikrejeme a necháme 15 minut péci (pustí šťávu). Pak kuře odkryjeme a pečeme do zlatava až červena.
Podáváme se šťouchanými brambory s bylinkami.
Vaše kuchtička Simona
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Vyzkouším
Zaujímavý recept
mňamka
vyzkouším
krásné, možná někdy zkusím