Kuřecí prso supreme na estragonu a pískavici

Vytisknout recept
Kuře si s estragonem rozumí z bylinek snad nejlépe. V kombinaci s pískavicí vznikne nádherný chuťový zážitek. Už to není JEN kuře.
V olivovém oleji rozmícháme velkou špetku sušeného koriandru a špetku pískavice. Tím kuře potřeme a dáme odležet do lednice. Mezitím si připravíme bylinkové máslo - nasekáme jemně estragon a petrželku, smícháme s máslem a to dáme také ztuhnout do lednice. Jednu snítku estragonu a petrželky si necháme stranou.
Když je máslo ztuhlé, uděláme v kuřeti kapsu, vyložíme máslem, schovanými snítkami bylinek a rozehřejeme troubu na 200°C. Kuře dáme do pekáčku, podlijeme, přikrejeme a necháme 15 minut péci (pustí šťávu). Pak kuře odkryjeme a pečeme do zlatava až červena. 
Podáváme se šťouchanými brambory s bylinkami.
 
Vaše kuchtička Simona
1ks - Kuřecí prso supreme
5g - Panenský olivový olej
ks - Estragon sušený
ks - Pískavice koření
ks - Estragon snítky
ks - Petrželka snítky
16g - Máslo
ks - Sůl
příprava - 30
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila SimonaPolášková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account