kuřecí "guláš" se spoustou zeleniny

Vytisknout recept
Kuřecí prsní řízky omyjeme a nakrájíme na kousky. Očistíme si cibule, nakrájíme na střední kostičky. Dáme do širokého hlubokého kastrolu, nalijeme olej a chvíli restujeme. Následně přidáme kuřecí maso a opečeme. Přidáme omytou a na kostičky pokrájenou mladou cuketu a červenou kapii, sušená rajčata. Cuketu neloupeme. Opečeme a zasypeme sáčkem gulášového koření. Zalijeme vodou a cca 40 minut dusíme.
Když je maso měkké, přidáme konzervy s kukuřicí a fazolemi. Promícháme. Ve studené vodě si rozmícháme trošku hladké mouky a z lehka omáčku zahustíme. Provaříme ještě pár minut a je hotovo.
Podáváme s knedlíkem, těstovinami a nebo jako u nás - s chlebem 🙂
 
500g - kuřecí prsní řízky
2ks - cibule střední
2ks - cukety mladé
1ks - kapie červená
1ks - sušená rajčata (malá sklenička)
1ks - konzerva Bonduelle s kukuřicí, hráškem a kapií
1ks - fazole bílé v "kečupu" - konzerva
1ks - sáček koření Vitana - Maďarský guláš
1lžička - chilli pasta
1-2lžíce - špaldová hladká mouka
1 1/2dcl - olej
ks - sůl - dle chuti
příprava - 20
vaření - 90
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account