Rýchly obed: Kuracie prsia s južanskou omáčkou

Vytisknout recept

Raz, keď sme nevedeli čo zase variť, tak sme našli v kalendári tento rýchly letný a voňavý recept...

Odvtedy je u nás veľmi obľúbený 🙂

 
Mäso umyjeme, prerežeme na filety, osušíme, posolíme, okoreníme, na rozohriatom oleji opečieme z každej strany po 5 minút a vyberieme.
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno a opražíme na oleji. Papriku a rajčiny nakrájame na pásiky a pridáme ich k cibuli. Pridáme rajčinový pretlak. Ak je treba, podlejeme troškou vody a dusíme 10 minút. Nakoniec pridáme nakrájané zelené olivy, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, štipkou kajanského korenia a ešte krátko podusíme. Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a podávame s omáčkou a čerstvým pečivom.
1kg - kuracie prsia
ks - soľ
ks - mleté čierne korenie
ks - olej
1ks - cibuľa
1stroužek - cesnak
6ks - paprika (červená, zelená)
3ks - rajčiny
50g - zelené olivy
štipkaks - kajanské korenie
ks - petržlenová vňať
4lžíce - rajčinový pretlak
příprava - 25
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Monika Galgócziová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account