Krůtí sekaná s cuketou

Vytisknout recept
Cuketu nakrájejte na drobné kostky (loupat ji nemusíte) a cibuli nakrájejte najemno. Následně si vezměte pánev, rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cuketu a cibuli a vše opékejte 6–8 minut na středním plameni. Po opečení přemístěte obsah pánve do větší mísy, vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm) a dejte si předehřívat troubu na 180 °C.
Nyní přidejte do mísy s opečenou zeleninou mleté maso, ovesné vločky (nebo strouhanku), vejce, mléko, sójovou omáčku, pepř a případně trochu soli. Následně si na jemném struhadle nastrouhejte česnek a nasekejte si najemno petrželovou nať, obojí přidejte do mísy k ostatním ingrediencím a poté celou směs důkladně promíchejte vařečkou. Výslednou hmotu vyklopte na pracovní plochu, vytvarujte z ní cca 30 cm dlouhý a 12–15 cm vysoký ovál a ten přendejte na vyložený plech. Zde sekanou podlijte 70 ml vody, poté plech vložte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut při 175–180 °C. Chvíli před uplynutím uvedené doby si v menší misce smíchejte všechny potřebné ingredience na glazé.
Po 25–30 minutách pečení vyndejte sekanou z trouby a potřete ji veškerým připraveným glazé (troubu zatím nevypínejte – pouze v ní zvyšte teplotu na 210–215 °C). Až se trouba dostatečně vyhřeje, vraťte do ní plech s potřenou sekanou a pečte ještě 10 minut.
Hotovou sekanou rozdělte na 4 porce a podávejte s žitným chlebem.
Nutriční informace na 1 porci: 618 kcal | 43 g bílkovin | 60 g sacharidů | 20 g tuků
ks - 4 plátky žitného chleba (4× 80 g
ks - NA SEKANOU
ks - 150 g zelené cukety
ks - 120 g bílé cibule (oloupané)
ks - 1 lžíce olivového oleje
ks - 600 g mletého krůtího masa (max. 8 % tuku)
ks - 120 g ovesných vloček jemných (nebo celozrnné strouhanky)
ks - 1 vejce
ks - 55 ml polotučného mléka
ks - 2 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli
ks - 1 stroužek česneku
ks - 1 hrst čerstvé petrželové natě
ks - 70 ml vody
ks - sůl
ks - pepř
ks - NA GLAZÉ
ks - 2 lžíce kečupu s nízkým obsahem cukru
ks - 1 lžička balzamikového octa
ks - 1 lžička balzamikového octa
příprava - 35
vaření - 50
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account