Krůtí kousky na omáčce z domácích rajských jablíček

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila Ivana Tremlová

Ingredience

  • 1 ks Krůtí prsíčko
  • 6 ks Rajské jablíčka střední velikosti
  • 1 lžička Řepkový olej, nebo kokosový tuk
  • 1 ks Jarní cibulka
  • 1 lžička Med
  • 3 dcl Vývar zeleninový, nebo kuřecí (nebo kostka)
  • 1 špetka Sůl a sekaný kopr (není kopr třeba, kdo nemáte)
  • 1 špetka Pepř, kdo rád ostřejší tak i Čili

Instrukce

  • Není nad to, dostat domácí rajčata a vychutnat si tu jejich skvělou chuť. Já tentokrát zvolila skvělou lehkou kombinaci a to, rajčata, krutí a rýži. Mám ráda tyhle rádoby napodobeniny čínských směsí, kdy se jedná o redukčně lehkou a ještě rychlou dobrotu. Tak a tady je můj jednoduchý recept.
    Postup: Nejprve si krůtí prsíčko nakrájíme na širší plátky a na trošce oleje orestujeme. Přidáme i jarní cibulku nakrájenou na malá kolečka a čekáme, jakmile maso začne chytat zlatavou barvu (začne se tvořit zlatavý výpek). Poté přidáme pokrájená rajčata na kolečka a podlijeme ještě vodou či vývarem (zeleninovým). Přidejte sekanou malou snítku kopru (není potřeba) a lžičku medu a ještě větší špetkou soli osolíme. Hotovo a můžeme podávat, jakmile je maso měkké. Pokud připravujete pro děti, koření a čili nedávejte.-)
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account