Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

sun2
sun2
Vloženo 5. 10. 2019
Líbí se mi
20 min.
Příprava
120 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
krůta nebo její část
1,5 kg
špek
150 g
bílé víno
2 dcl
cibule
2 ks
jablka
2 ks
voda
2 dcl
bylinky nebo koření podle chuti

Krůta s jablky

sun2
sun2
Vloženo 5. 10. 2019
Líbí se mi
Krůta s jablky
20 min.
Příprava
120 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
krůta nebo její část
1,5 kg
špek
150 g
bílé víno
2 dcl
cibule
2 ks
jablka
2 ks
voda
2 dcl
bylinky nebo koření podle chuti

Krůta s jablky

Toto je tradiční pokrm, u kterého se schází naše rodina každý rok o Vánocích. Dá se ovšem konzumovat po celý rok

 
Krůtu prošpikujeme a osolíme. Vložíme do pekáče a zvolna pečeme. Můžeme přidat i máslo, ale kdo chce mít pokrm dietnější, nemusí, chuťově to vyjde nastejno. Přidáme nakrájenou cibuli a jablka a vše zvolna upečeme doměkka. Na závěr podlijeme maso bílým vínem a necháme ještě chvíli propéci. V průběhu pečení jen kontrolujeme, obracíme a občas přelijeme šťávičkou. Podle nálady přidávám někdy bylinky jako šalvěj, oregáno a tymián, někdy dám divoké koření, ale špek a ingredience to okoření dostatečně, takže není třeba nic vymýšlet.
 
Jako příloha se hodí cokoli - hranolky, kaše, krokety, brambory, bramborový knedlík i rýže nebo bramborové rösti.
20 min.
Příprava
120 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
krůta nebo její část
1,5 kg
špek
150 g
bílé víno
2 dcl
cibule
2 ks
jablka
2 ks
voda
2 dcl
bylinky nebo koření podle chuti

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 26. 5. 2020

Super

Odpovědět
Monulka
Monulka 19. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 10. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět
sun2
sun2 21. 4. 2020

Jasper
Jasper 18. 1. 2020

To bude veliká dobrota

Odpovědět
sun2
sun2 18. 1. 2020

To urcite je. Ja krutu miluju.

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 190
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.