Krkovička s brambory (v jednom hrnci)

Vytisknout recept
Obzvlášť nyní ve vánočním období, kdy má každá hospodyňka co dělat v kuchyni, miluji jednoduché recepty, kdy se jídlo tak nějak "připraví samo" a navíc je ještě chutné. Toto je jedno z nich.
Plátky krkovičky dle počtu strávníků večer před samotným vařením lehce osolíme a hojně okořeníme Krakonošovým jemným kořením na maso, zakápneme olejem a necháme v chladu odpočívat.
Druhý den si připravíme brambory, já měla malinké, čisté, tak jsem je jen omyla, nakrájela na menší kousky a připravila ve slupce.
Na dno pekáče či širokého kastrolu dáme brambory, osolíme, zlehka posypeme kořením (já použila též Krakonošovo), promícháme. Na brambory položíme naloženou krkovičku a vše zalijeme jednou 250 ml smetanou na šlehání. Toť vše. Přiklopíme poklicí a dáme do trouby na cca 170°C, nejprve spíš dusit, posledních 20-30 minut pak pokličku sundáme a pokrm necháme zezlátnout.
Podáváme ideálně se zeleninovým salátem.
4-5ks - plátky krkovice
1kg - brambory
250ml - smetana 30%
ks - Krakonošovo koření, sůl - dle chuti
ks - olej na naložení masa
příprava - 15
vaření - 90-120
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account