Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 5. 6. 2019
Líbí se mi
15 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
4 porce
Ingredience
krkovice
4 plátek
bílé zelí hlávkové
1/2 ks
cibule
2 ks
pikantní klobáska
1 ks
slanina
100 g
česnek
3 stroužek
hladká mouka
1 lžíce
sůl a pepř
dle chuti ks
kmín drcený
dle chuti ks
olej
dle potřeby ks

Krkovice na hlávkovém zelí

madlenka
madlenka
Vloženo 5. 6. 2019
Líbí se mi
Krkovice na hlávkovém zelí
15 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
4 porce
Ingredience
krkovice
4 plátek
bílé zelí hlávkové
1/2 ks
cibule
2 ks
pikantní klobáska
1 ks
slanina
100 g
česnek
3 stroužek
hladká mouka
1 lžíce
sůl a pepř
dle chuti ks
kmín drcený
dle chuti ks
olej
dle potřeby ks

Krkovice na hlávkovém zelí

  1. Krkovici osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem.

  2. V pekáči ji opečeme dohněda z obou stran a vyjmeme. Do výpečku přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli restování přidáme i nakrájenou klobásu a nakonec posekaný česnek, aby nám delším restováním nezhořkl.

  3. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ke klobásové směsi, osolíme a malinko podlijeme. Dusíme asi 10 minut přiklopené.

  4. K zelí vrátíme maso a vložíme pekáč do trouby vyhřáté na 200 C. Pečeme doměkka. Maso vyjmeme (udržujeme v teple), zelí zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Monika Čejdíková 18. 10. 2019

Zkusim.A asi jen se slaninou,klobasu ozelim

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 7. 2019

To vypadá moc dobře

Odpovědět
lemur
lemur 17. 6. 2019

Vyzkouším.

Odpovědět
Nadin
Nadin 9. 6. 2019

Určitě brzy uvařím

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 9. 6. 2019

Dělám to na kysaném zelí a je to výborné

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 001
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení
a

Chci odebírat novinky na svůj email.