Krémová rajská s knedlíkem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Uvařila HanaKlimentová

Ingredience

  • 1 kg Hovězí maso
  • 1-2 ks Cibule
  • 5 lžíce Olej
  • 40 g Hladká mouka
  • 1 l Hovězí vývar
  • 40 g Máslo
  • 4 ks Rajský protlak (malý)
  • Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 lžička Hořčičné semínko
  • 8 ks Nové koření
  • 1 lžička Tymián

Instrukce

  • Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.
    Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava. Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.
    Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.
    Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s knedlíkem, třeba hrníčkovým.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account