Králík pečený na zelenině s chlupatými knedlíky

Vytisknout recept
Králíka si řádně omyjeme a kleštěmi naporcujeme. Všechnu zeleninu si nakrájíme na kostičky a cibuli na kolečka. Anglickou slaninu též nakrájíme na kostičky. Králíka pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením. Pokryjeme anglickou slaninou a přidáme nakrájenou zeleninu, houby a kuličky koření, kmín a bobkový list. 
Troubu si předehřejeme na 170°C a králíka pečeme asi hodinu. Občas podléváme vodou a otáčíme. 
 
 chlupaté knedlíky - bosáky:
Syrové brambory si nastrouháme najemno a osolíme. Přidáme vejce, mouku s kypř. práškem, sodu a vařící mléko. 
Děláme namočemou lžící knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut, až vyplavou nahoru. 
1ks - králík
10ks - mrkev
2ks - petržel
1/4ks - celer
200g - houby - ryzce
300g - anglická slanina
6ks - cibule
5stroužek - česnek
3lžíce - koření a la bažant
4ks - bobkový list
8ks - celý černý pepř
8ks - celé nové koření
8ks - jalovec
2lžička - celý kmín
1lžíce - olivový olej
1000g - syrové brambory
500g - polohrubá mouka
2ks - vejce
1/8l - mléko
2lžička - sůl
1ks - kypřicí prášek
1lžička - jedlá soda
příprava - 60
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account