Koprovka (jako od babičky)

Vytisknout recept
Brambory oloupeme nebo můžeme dát vařit i nové ve slupce, vajíčka uvaříme natrvrdo.
Na omáčku si připravíme širší kastrol. Nalijeme vodu, mléko, šlehačku a za občasného míchání přivedeme k varu. Lehce osolíme a přisladíme. Vedle na pánvi si mezitím vyrobíme domácí jíšku z másla a hladké mouky (já použila hladkou Babiččinu špaldovou).
Jíšku na pánvi pěkně provaříme a když máme k varu přivedené i "mléko", postupně tyčovým mixérem do něj jíšku zapracujeme, abychom získali tu správnou konzistenci. Nasypeme pokrájený kopr, já použila mražený, ještě chvíli vaříme a dochutíme postupně ještě solí, cukrem a octem dle toho, jak máme rádi.
Omáčku je možno podávat i s houskovým knedlíkem a vařeným hovězím masem, ale u nás vede spíš tato kombinace.
1kg - brambory vařené
10ks - vejce vařená
1l - mléko polotučné
1ks - smetana ke šlehání 200g - 250g
1/2 - 3/4l - voda
ks - mouka hladká na jíšku
125g - máslo
ks - cukr krupice, sůl, ocet
ks - posekaný kopr (čím více, tím lépe)
příprava - 5
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account