Koláč s mozzarellou a s rajčaty

Vytisknout recept
 
 

Z tohoto koláče by Italové měli  jistě radost!

Jednoduchý a chutný recept, jak zužitkovat přebytečnou úrodu rajčat a vyvolat letní atmosféru.
 

Ale jak na to?

V míse jsem smíchala hladkou mouku  se solí a přidala na kostičky nakrájené máslo.
Ručně jsem vytvořila drobenku, ke které jsem pak přidala bílek, vodu a hrst sušené bazalky pro provonění. Takto vzniklé těsto jsem zabalila do potravinářské fólie a dala odležet asi tak na hodinu do lednice.
Odležené těsto jsem vyválela válečkem a vložila na pekáč, do kterého jsem předtím vložila pečící papír.
Omyla jsem a nakrájela rajčata. Mozzarellu jsem také nakrájela na tenké plátky. To jsem střídavě pokládala na těsto, osolila a opepřila.
Pekla jsem v předehřáté troubě asi 35 minut. Chutná teplý i studený.
 

Buon Appetito!


300g - hladká mouka
150g - máslo
1ks - bílek
1špetka - sůl
10ks - rajčata
500g - mozzarella
1špetka - čerstvě mletý pepř
1špetka - bazalka
3lžíce - voda
příprava - 20
vaření - 35
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account