Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 22. 11. 2018
Líbí se mi
30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Kedluben (1 kg)
3 ks
Brambory (středně velké)
3 ks
Sůl
2 lžička
Mletý pepř
1 špetka
Oregáno
1 lžíce
Majoránka
1 lžíce
Tymián čerstvý
4 ks
Vajíčka
3 ks
Mléko
1 hrnek
Česnek
6 stroužek
Pšeničná celozrnná BIO mouka (lze použít i hladkou bílou)
3/4 hrnek

Kedlubňák aneb místo brambor kedlubny

Francis
Francis
Vloženo 22. 11. 2018
Líbí se mi
Kedlubňák aneb místo brambor kedlubny
30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Kedluben (1 kg)
3 ks
Brambory (středně velké)
3 ks
Sůl
2 lžička
Mletý pepř
1 špetka
Oregáno
1 lžíce
Majoránka
1 lžíce
Tymián čerstvý
4 ks
Vajíčka
3 ks
Mléko
1 hrnek
Česnek
6 stroužek
Pšeničná celozrnná BIO mouka (lze použít i hladkou bílou)
3/4 hrnek

Kedlubňák aneb místo brambor kedlubny

Je doba dozrávání všech možných druhů zeleniny. Na zahradě vykukují nad zemí krásně zelené a křupavé kedlubny. Tenhle báječný druh košťálové zeleniny s oblibou používám jak v syrovém stavu do salátů, SMOOTHIE nebo jen tak nakrájenou jako přílohu tak i upravenou v teplé kuchyni.

Kedluben je plný zdraví!

Obsahuje vitamín C, který zabezpečuje optimální hladinu hormonů a posiluje imunitní systém. Dále je výjimečný obsahem vitamínu B6 a kyseliny pantothenové, která je nepostradatelná pro udržení vitality, buněčné energie a pigmentaci vlasů.

Jak působí na organismus?

  1. zpevňuje vlasy a pokožku
  2. podporuje metabolismus
  3. posiluje imunitní systém
  4. dodává energii a vitalitu
  5. zlepšuje koncentraci
  6. pomáhá předcházet infekcím
  7. zlepšuje náladu a pomáhá vyrovnávat stresovou zátěž
  8. posiluje srdeční činnost
  9. redukuje hmotnost
  10. okysličuje krev

No, není to zeleninový skvost?

A teď k receptu:

kedlubňák se připravuje stejným způsobem jako klasický bramborák. Jen ve výsledku je mnohem jemnější a křehčí.

Co budete potřebovat za ingredience?

  • 1 kg kedlubny (odpovídá to asi třem větším kouskům)
  • 4 středně velké brambory
  • 2 ČL soli
  • špetka mletého pepře
  • 1 PL oregána
  • 1 PL majoránky
  • 4 větvičky čerstvého tymiánu
  • 3 celá vajíčka
  • 6 stroužků česneku
  • 3/4 celozrnné BIO pšeničné mouky
  • 1 hrnek mléka

Z kedlubnů oloupejte slupku a nastrouhejte na jemném struhadle. Brambory oškrábejte a rovněž nastrouhejte na jemno. Přebytečnou vodu slijte.

Okořeňte směs, osolte, přidejte pepř dle chuti. Dolijte mlékem, klepněte 3 celá vajíčka a zahustěte moukou.

Rozpalte si pánvičku, potřete olejem a smažte těstíčko z každé strany do zlaté barvy.

Podávat můžete se zeleninovým salátem jako samotný chod anebo kedlubňák použít jako přílohu k masové či zeleninové směsi.

Dobrou chuť!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Kedluben (1 kg)
3 ks
Brambory (středně velké)
3 ks
Sůl
2 lžička
Mletý pepř
1 špetka
Oregáno
1 lžíce
Majoránka
1 lžíce
Tymián čerstvý
4 ks
Vajíčka
3 ks
Mléko
1 hrnek
Česnek
6 stroužek
Pšeničná celozrnná BIO mouka (lze použít i hladkou bílou)
3/4 hrnek

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 15. 5. 2020

zkusím

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 15. 4. 2020

vyskúšam

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 22. 3. 2020

tak to by mě nenapadlo, až bude sezona kedluben, vyzkouším

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 188
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.